Всеукраїнська конференція за міжнародної участі
«Перспективи розвитку економічних систем у середовищі глобально орієнтованого трансформаційного простору»

6 травня 2015 року кафедра економіки та фінансів Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя успішно провела Першу Всеукраїнську конференцію за міжнародної участі «Перспективи розвитку економічних систем у середовищі глобально орієнтованого трансформаційного простору»

Привітальним словом розпочав конференцію проректор з наукової роботи ТНТУ ім. І. Пулюя д.т.н., професор Рогатинський Роман Михайлович.

З основною доповіддю на тему: «Глобальна перспектива України: тернистий шлях до сталого розвитку» виступила завідувач кафедри економіки та фінансів, д.е.н., професор Олена Панухник, визначивши, що глобальна доля України залежатиме від її спроможності віднайти новий критичний шлях майбутнього поступу, свою особливу модель глобального інтегрування та розвитку національного господарства, що враховує гостроту обставин нашого сьогодення.

Участь у роботі конференції взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. У своєму виступі Леонід Олексійович окреслив основні пріоритетні напрямки розвитку нашого регіону та низку проблем, з якими стикається Тернопільська область в процесі реалізації напрямків адміністративно-територіальної реформи. Він наголосив, що такі конференції — добра ініціатива, яка дає можливість створити майданчик для спілкування науковців, представників бізнесу і влади.

Про досвід грузинських реформ розповів головний координатор клубу молодих реформаторів, радник міського голови Тернополя Іло Глонті. Доповідь грузинського реформатора викликала жваву дискусію серед учасників конференції.

Також з конструктивними доповідями виступили секретар Тернопільської міської ради Ігор Турський; завідувач кафедри економічної теорії ТНЕУ, д.е.н., професор Віктор Козюк; д.е.н., професор кафедри економічної теорії ТНЕУ Олександр Длугопольський; керуючий Тернопільською філією ПАТ КБ «ПриватБанк» Максим Павлов.

Учасники конференції працювали у чотирьох секціях: «Економічні системи в теоретичних концепціях економічної науки», «Формування ефективних моделей управління економічними системами мікрорівня», «Регіональний вимір трансформаційних процесів економічних систем», «Інституційне забезпечення розвитку економічних систем у національних та міждержавних вимірах».

На конференції панувала атмосфера невимушеного спілкування, цікаві та змістовні виступи доповідачів викликали низку питань аудиторії та спонукали до дискусії. Поряд з поважними учасниками конференції, активну участь у заході брали студенти та аспіранти факультету.

Наукова конференція набула резонансу у засобах масової інформації та на інтернет-сайтах (зокрема, на сайті Тернопільської ОДА http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/93071.htm), сьогодні її результати жваво обговорюють у соцмережах.