Університету – 55!

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відзначив своє 55-річчя!

22 травня 2015 року в освітньо-мистецькому центрі «Політехнік» з нагоди 55-річчя з дня створення Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та 170-річчя з дня народження Івана Пулюя відбулася урочиста Академія за участю академічної спільноти університету та почесних гостей з України та закордону.

З нагоди свята ювілярів привітали Сергій Тарашевський — перший заступник голови Тернопільської обласної ради, Леонід Бицюра — заступник голови Тернопільської облдержадміністрації, Любомир Крупа — директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Олександр Смик — заступник міського голови Тернополя, професор Пйотр Кацейко — ректор державного університету «Люблінська політехніка», Вєслав Сікора — Канцлер університету «Люблінська політехніка», Кшиштоф Савіцький — радник Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, Василь Шендеровський — професор Інституту фізики АН Україна, почесний доктор ТНТУ ім. І.Пулюя, Володимир Караванський — заступник голови правління ПАТ «Тернопільгаз», Станіслав Добровольський — заступник генерального директора ТОВ «ОСП Корпорація Ватра» та інші.

Ветерани, працівники та студенти вузу були нагороджені грамотами від Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної та міської ради та грамотами Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Також високою державною відзнакою Президента України — орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено завідувача кафедри автомобілів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук Гевка Богдана Матвійовича.

Від імені Вченої ради Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя ректор, доктор технічних наук, професор Петро Ясній привітав педагогічний та студентський колектив з 55-літнім ювілеєм з часу заснування технічного вишу та 170-літтям з дня народження видатного вченого фізика, електротехніка і громадського діяча Івана Пулюя, ім'я якого носить університет. У своєму виступі ректор Ясній П.В. зазначив: «Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя — сучасний вищий навчальний заклад, що створює умови для надання якісної освіти через вільне творче виявлення, навчання та наукові дослідження відповідно до суспільних потреб, зумовлених розвитком Української держави, науки, економіки та культури. Впродовж своєї багатолітньої історії наш виш перетворився в потужний науково-навчальний комплекс, який забезпечує теоретичну і практичну підготовку випускників, дає змогу забезпечити їх успішну професійну кар'єру в Україні і закордоном. І все це завдяки сумлінній і відданій праці професорського-викладацького складу, студентів і співробітників університету за час 55-літньої історії утвердження і розвитку вищого навчального закладу України».

Під час урочистої святкової Академії відбулося вручення мантії і Диплому Почесного Доктора ТНТУ ім.І.Пулюя (Doctor Honoris Causa) ректору державного університету «Люблінська політехніка» професору Пйотру Антоні Кацейку. Професор П.Кацейко висловив глибоку вдячність ректорату, Вченій раді, колективу університету та усім присутнім за виявлену йому високу честь. «Звання Почесного Доктора Тернопільського університету, яке я щойно отримав, є для мене великою честю. В науковій кар'єрі отримуються вчені звання — кандидат наук, доктор наук, професор, але звання Почесного Доктора, вручення якого розпочалося в знаменитому Оксфордському університеті, як поєднання вченого звання і почесного титулу, це велика честь. Це мій перший титул, тому ще раз дякую», — сказав ректор Люблінської політехніки.

Ювілейна Академія ТНТУ ім.І.Пулюя завершилася великим святковим концертом колективів художньої самодіяльності університету та гурту «Отава».

Складаємо щиру подяку всім, хто долучився до відзначення й святкування ювілейної дати величної історії нашої Alma mater, адже на адресу університету надійшли і продовжують надходити вітання з нагоди свята.