ТНТУ на міжнародній освітній виставці

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя прийняв участь у міжнародній освітній виставці університетів України і Європи (Україна, Польща, Німеччина), яка проходила в м. Каїр (Арабська Республіка Єгипет) з 6 по 10 червня.

Виставка проводилася за ініціативи ГО «Асоціація міжнародної освіти, науки і культури» на запрошення єгипетської компанії «ELDIRI-Internetional for University Servises». До складу української делегації увійшли представники вищих навчальних закладів Києва, Харкова, Тернополя, Одеси, Івано-Франківська, Полтави, Львова та Вінниці.

В роботі форуму також взяли участь представники університетів з Польщі та Німеччини. Захід широко висвітлювався у засобах масової інформації Єгипту.

Відкриваючи виставку, президент Асоціації міжнародної освіти, науки і культури В.В.Тимохін відзначив, що Україна входить в десятку країн за ступенем інтернаціоналізації вищої освіти. Він підкреслив важливість подібних форумів у популяризації української освіти за кордоном.

Виставку відвідав Посол України в Арабській Республіці Єгипет Геннадій Латій. Він наголосив на тому, що проведення такої виставки є важливим іміджевим заходом, спрямованим на просування національних інтересів України за кордоном через можливості міжнародної освіти.

Загалом на заході побували 1200 випускників шкіл Єгипту та їх батьки, які розглядають можливість здобуття вищої освіти в Україні, а також представники компаній з Єгипту, Йорданії, Марокко і Сирії, які займаються набором випускників шкіл у своїх країнах для навчання в Україні.

Під час роботи виставки було організовано відвідування єгипетських університетів, зокрема Каїрське відділення Канадського міжнародного коледжу Кейп-Бретонського Університету, та проведено зустрічі з деканами факультетів.

В рамках виставки підписані угоди про співпрацю з відбору та направлення іноземних громадян на навчання в ТНТУ ім.І.Пулюя з фірмами «Ельдірі Інтернешнл» (Арабська республіка Єгипет) та «Алі Альагармех та партнери» (Йошимитське Королівство Йорданія), а також досягнуто домовленостей про створення в Каїрі локального центру дистанційного навчання ТНТУ.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя за активну участь у роботі виставки відзначений спеціальною нагородою «For University Services and Training» від єгипетської компанії «Eldiri-International», а декан факультету по роботі з іноземними студентами Б.П. Ковалюк — дипломом від Асоціації міжнародної освіти, науки і культури.

В завершення візиту, 11 червня, українські та єгипетські колеги зустрілися у Посольстві України та обговорили питання подальшої співпраці щодо позиціонування освітніх послуг українських вишів в Єгипті та оптимізації процедури відкриття студентських віз для абітурієнтів.

Візит фінансово підтриманий приймаючими сторонами.