Науковці ТНТУ прийняли участь у роботі
міжнародної конференції

15 - 16 червня 2015 року завідувач кафедри економіки та фінансів професор О.В. Панухник та доцент кафедри економіки та фінансів Н.І. Константюк прийняли участь у роботі міжнародної конференції «Управління регіональним та локальним розвитком: детермінанти розвитку на 2014-2010 роки» («Management of regional and local development: determinants of development in the programming 2014-2020»). Даний захід відбувався в Опольській політехніці (Республіка Польща) та зібрав відомих учених, дослідників, представників органів влади не лише з Польщі, а й Німеччини, Італії, України та Шотландії.

На пленарному засіданні конференції у своїй доповіді «Нова регіональна структурна політика України в умовах інтеграції до ЄС» («New regional structural policy of Ukraine in terms of eu integration») О. В. Панухник зазначила, що визначені механізми регіональної політики ЄС та проведений аналіз стану економіки регіонів України дозволили виявити більшість недоліків і проблем регіонального розвитку України. Дані розробки проф. О. В. Панухник сьогодні знайшли своє застосування при формуванні Стратегії соціально-економічного розвитку Тернопільської області до 2020 року.

З конструктивною доповіддю на тему «Вища освіта як детермінанта сталого економічного розвитку України: фінансові аспекти» («Higher education as a determinant of sustainable economic development of Ukraine: financial aspects») виступила доц. Н.І. Константюк.

Учасники конференції працювали у чотирьох панельних секціях, на яких панувала атмосфера невимушеного спілкування. Цікаві та змістовні виступи викликали низку питань аудиторії та спонукали до дискусії.