Студент ТНТУ Олег Грушицький відвідав 8-й Молодіжний форум стипендіальної програми «Завтра.UA»
та «Всесвітні студії»

17 - 19 червня 2015 року студент 5 курсу факультету машинобудування та харчових технологій Олег Грушицький, який переміг у конкурсі стипендіальної програми «Завтра.UA», відвідав у Києві 8-й щорічний Молодіжний форум освітніх програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії» за підтримки Фонду Віктора Пінчука.

Цьогорічна подія зібрала понад 200 студентів з усієї країни, включно з переможцями та випускниками освітніх програм Фонду: загальнонаціональної стипендіальної програми підтримки талановитої молоді «Завтра.UA» та освітньої програми для отримання магістерського ступеню у найкращих університетах світу «Всесвітні студії».

З промовою на щорічному форумі учасників освітніх програм Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» виступив Тоні Блер, прем’єр-міністр Великобританії (1997-2007). Він разом із Віктором Пінчуком, українським бізнесменом і філантропом, в рамках програми «Всесвітні студії» нагородили сімох цьогорічних одержувачів грантів, які поїдуть навчатися у провідні університети Австрії, Швеції, Великобританії і США за фінансової підтримки Фонду. У своїй промові Тоні Блер торкнувся теми глобальних викликів сьогодення, а також відповів на запитання студентів щодо поточної ситуації в Україні та світі. Крім того, Тоні Блер вручив нагороди переможцям цьогорічних конкурсів на отримання стипендій та грантів на навчання освітніх програм Фонду Віктора Пінчука, серед яких і наш студент О.Грушицький.

Під час дводенного форуму «Завтра.UA» студент ТНТУ, як і інші переможці стипендіальної програми, мав змогу отримати від провідних експертів України та громадських активістів знання та практичні поради щодо того, як молода генерація українців може долучитися до розбудови нової України.

Враженнями про відвідини форуму ділиться Олег Грушицький:
«Для мене велика честь бути серед сотні найкращих студентів зі всієї України. Перемога у конкурсі — це велике досягнення і велика відповідальність, адже далі я маю реалізувати проекти, які допоможуть розвиватись молоді та покращувати наше громадянське суспільство. Участь у форумі показала, що там зібрались дійсно достойні, кожен стипендіат — це зерно надії нашої держави, а разом ми потужна сила, яка може і буде робити Україну процвітаючою країною з демократичними цінностями та європейськими стандартами життя. Форум зібрав студентів-спеціалістів з найрізноманітніших галузей науки, мені було дуже цікаво працювати в команді інтелектуальної молоді. Радий, що зміг використати таку чудову нагоду. Я надзвичайно вдячний своєму науковому керівнику професору кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин Кривому Петру Дмитровичу за те, що повірив у мене, допомагав у наукових дослідженнях та написанні роботи, всіляко підтримував на кожному з етапів та за його високий професіоналізм. Саме завдяки таким науковцям наша наука буде безупинно розвиватись, а молоді люди матимуть шанс стати рушійною силою наукового прогресу».

Для довідки. Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука — перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. Її головна мета сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Серед пріоритетних цілей програми — це відбір найталановитіших студентів України, надання їм фінансової підтримки для продовження освіти та реалізації власних проектів, створення додаткових можливостей для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.