Люблінська політехніка відкриває нові наукові лабораторії учасникам програми двох дипломів

26 червня 2015 року координатори академічної мобільності з факультетів машинобудування та харчових технологій, управління та бізнесу у виробництві та механіко-технологічного факультету ТНТУ зустрілися зі студентами університету, що навчаються за програмою подвійних дипломів у Люблінській політехніці. На даний час у польському виші за спільними магістерськими програмами з інформатики, будівництва, електротехніки, будови машин та менеджменту навчається 28 студентів.

Цього року у період літньої сесії наші студенти не лише здають екзамени, але й захищають магістерські дисертації. До числа перших випускників за програмою подвійних дипломів увійшли студенти, а тепер випускники факультету підприємницької діяльності Світлана Гринчук та Ольга Михальчук, які отримали на захисті магістерських робіт у Любліні найвищу оцінку «відмінно» та студентка факультету бізнесу у виробництві Анастасія Крекотень з оцінкою «добре». Святковий настрій був у випускників кафедри будівельної механіки Олександра Циганюка та Олександра Приступи, які також можуть святкувати високі оцінки захисту робіт та очікувати вручення магістерських дипломів державного взірця Республіки Польща.

Делегація ТНТУ перебувала у Люблінській політехніці у складі проректора з міжнародного співробітництва, завідувача кафедрою харчових та переробних виробництв, професора Тетяни Вітенько, заступника декана факультету машинобудування та харчових технологій Миколи Сташківа, професора кафедри технічної механіки сільськогосподарських машин і транспортних технологій Павла Поповича та старшого викладача цієї ж кафедри Олега Цьоня, старшого викладача кафедри будівельної механіки Олександра Конончука, старшого викладача кафедри менеджменту інноваційної діяльності Ольги Владимир, начальника відділу міжнародних зв’язків, доцента кафедри технології та обладнання зварювального виробництва Валерія Лазарюка та провідного спеціаліста відділу міжнародних зв’язків Наталії Вижиковської. Проведено окремі робочі зустрічі з керівництвом механічного факультету, факультету будівництва і архітектури, факультету менеджменту, інституту електротехніки і інформатики та адміністрацією програми Східного партнерства, обговорено питання розширення переліку спеціальностей подвійного диплому, змін у навчальних планах та окреслено тематику наукового співробітницва.

Члени делегації відвідали новобудову університету — Центр інновацій та передових технологій, до якого входять понад 30 лабораторій механічного та електротехнічного факультетів. Центр був споруджений протягом трьох років, головним чином за кошти Європейського Союзу (68 із 79 млн. злотих). Інноваційна будівля Центру з енергоощадною технологією опалення, вентиляції та рекуперації, автоматизованою системою енергопостачання, енергозбереження та охорони, сонячним енергомодулем є не тільки зразковим університетським корпусом, але й навчальною лабораторією для інженерів-будівельників та фахівців з енергозбереження з відкритими для огляду комунікаціями та енергомодулями.

Візит делегації ТНТУ відбувся за кошти приймаючої сторони.