Студенти ТНТУ відвідали Державну фінансову інспекцію

10 вересня 2015 року студенти 1-го та 4-го курсів напряму підготовки «Бухгалтерський облік та аудит» та к.е.н. доцент Синькевич Н.І. відвідали Державну фінансову інспекцію в Тернопільській області.

Це не перша екскурсія, метою якої є збагачення професійних знань студентів з бухгалтерського обліку та аудиту, адже вона дає можливість побачити роботу однієї з найважливіших установ фінансового контролю зі сторони виконавчої гілки влади. Оскільки відбувається проведення реформ у галузі управління, питання мети і завдань функціонування Державної фінансової інспекції як відповідного органу фінансового контролю набуває особливої актуальності.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з роботою відділів Державної фінансової інспекції, таких як відділ освіти, відділ соціального захисту та охорони здоров’я, відділ влади та оборони, відділ агропромислового комплексу та виробництва, відділ послуг, відділ моніторингу закупівель, відділ стратегічного планування та зв’язків з громадськістю. Особливу увагу студентів було скеровано на специфіку роботи бухгалтерії, відділів аудиту, діловодства та ризикових операцій. Крім того, визначено, що Державна фінансова інспекція обслуговує 1761 установу у Тернопільській області.

В цілому екскурсія завершилася приємними враженнями студентів, новими знаннями та досвідом у професійній діяльності