Олімпійський тиждень в ТНТУ

З нагоди Дня фізичної культури та спорту з 7 по 11 вересня 2015 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя пройшов Олімпійський тиждень, в рамках якого був проведений Всеукраїнський олімпійський урок.

В підготовці та проведенні спортивного заходу взяли участь працівники кафедри фізичного виховання і спорту.

Для проведення Олімпійського уроку в ТНТУ був запрошений випускник нашого університету — дворазовий фіналіст Олімпійських ігор, багаторазовий призер чемпіонатів України, Європи і світу — Олександр Волинець.

Олександр провів зі спортсменами — плавцями нашого університету показове тренування та естафету, розповів про свій особистий спортивний шлях.

Доцент кафедри, триразовий призер чемпіонатів світу з гирьового спорту Зіновій Кульчицький ознайомив студентів з олімпійською символікою та з правилами естафети олімпійського вогню.

Завідувач кафедри Курко Я.В. під час лекції розповів студентам про зародження стародавніх Олімпійських ігор, сходинки історичного розвитку Олімпійського руху, а також про розквіт Олімпійського руху в незалежній Україні.

Результатом проведення Олімпійського уроку та Олімпійського тижня є розкриття здібностей, виховання морально-вольових якостей, підвищення та вдосконалення рівня спортивної майстерності у студентів, виховання здорової, всебічно розвинутої, фізично досконалої людини та розвиток студентського спорту.