В період з 6 до 8 лютого 2009 року на базі Тернопільського державного технічного університету імені Івана Пулюя на кафедрі комп’ютерної інженерії проходив міжнародний науково-технічний семінар «Наземні і супутникові системи зв’язку. Перспективи розвитку» за участю міжнародних та українських провідних підприємств та наукових установ.

На семінарі обговорювались: перспективи розвитку сучасних наземних і супутникових систем зв’язку, практичний досвід наукових працівників університету та підприємств - учасників при проведенні наукових досліджень, проектуванні, виготовленні, налагодженні наземних комплексів для систем зв’язку, антенної техніки, уніфікованих систем живлення та програмного забезпечення, науково-технічне співробітництво, навчання студентів та аспірантів, підвищення кваліфікації спеціалістів.

Учасниками семінару відзначено важливу роль Тернопільського державного технічного університету імені Івана Пулюя як координатора програми розвитку наземних та супутникових систем зв’язку в Україні.