Пам'яті героя

13 жовтня 2015 року відбулося відкриття меморіальної дошки в пам’ять про Степана Стефурака, студента Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, бійця Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», який героїчно загинув 22 вересня 2014 року на захисті підступів до Донецького аеропорту.

Участь у пам'ятному заході взяли міський голова Тернополя Сергій Надал, заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський, директор Департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа, а також вище керівництво, професорсько-викладацький склад, студенти університету, друзі та побратими загиблого бійця.

— Сьогодні, напередодні Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та створення Української повстанської армії, Дня захисника України, ми відкриваємо меморіальну дошку Степану Стефураку — студенту університету, молодому воїну, який загинув, щоб ми з вами могли жити, вчитись і працювати, — сказала у вступній промові начальник відділу у справах молоді та зв’язків з громадськістю ТНТУ ім. І.Пулюя Оксана Децик. — Сьогодні, як ніколи, кожен з нас потребує сильної віри і молитви. Молитва потрібна душам загиблих, молитва потрібна Україні, щоб вийти з цієї підступної війни, молитва потрібна цілому світові, всім людям доброї волі, щоб зберегти мир і життя на Землі, — наголосила Децик О.Я.

— Більше року минуло, як ми збиралися тут і проводжали в останню путь Степана Стефурака. Нашого прекрасного студента, нашого великого патріота, людину, яка могла би стати, якби куля не обірвала його життя, визначним економістом, успішним бізнесменом, можливо, керівником підприємства. Але так склалося… Сьогодні ми згадуємо його шлях, сьогодні ми згадуємо всіх тих загиблих на майдані і в зоні АТО, і наші спогади та добрі слова про них — це продовження життя героїв у пам’яті кожного з нас, у пам’яті нашого народу, — зазначив ректор університету професор Петро Ясній.

Цього дня своїми спогадами про Степана Стефурака поділились його бойові побратими, друзі та одногрупники.

Церемонію освячення пам’ятної дошки провів духовний капелан університету, священник Архикатедрального собору міста — отець Ярослав Шевчук.

Символічним було і те, що в цей день у Тернополі відкрили пам’ятну дошку ще одному герою — пластуну, патріоту України, хорошому синові і батькові, випускнику Тернопільського технічного коледжу ТНТУ ім.І.Пулюя Віктору Гурняку, який загинув 19 жовтня минулого року на Луганщині.

Слава героям! Пам’ятаймо про них!