Волинські мандри

22 жовтня 2015 року студенти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя взяли участь в організованій студентським профкомом екскурсійній поїздці історичними й пізнавальними місцями Волині.

Подорожували великою компанією.

Першим пунктом мандрівки був Дубенський замок. Замок князів Острозьких XVст. в м. Дубно — один із найстаріших замків України, який до цього часу несе у собі риси середньовіччя. Під стінами замку ламалися татарські списи і шведські шаблі. Тут зберігалися незліченні багатства привезених трофеїв: коштовний посуд, книги, картини, ікони, зброя, хутра та шкури.

Нині Дубенський замок є окрасою краю та одним із семи чудес замків України.

Другий пункт — Тунель кохання. Пам'ятка природи місцевого значення, що розташована біля селища Клевань. Це ботанічний феномен — зелений тунель у лісовому масиві, утворений заростями дерев та кущів, які сплелися між собою та утворили дивовижний щільний коридор точної арочної форми. Тунель Кохання розташований на відрізку (близько 4 км) залізничної колії, яка веде від селища Клевань до селища Оржів.

І третій пункт — Тараканівський форт. Оборонна споруда, архітектурна пам'ятка XІX століття. Розташована неподалік від села Тараканів Дубенського району Рівненської області, в мальовничій місцевості над рікою Іквою.

Тараканівський форт — перлина фортифікаційного мистецтва. Потрапивши всередину студенти були надзвичайно вражені її архітектурою, і ще більше — «моторошністю», адже площа цієї оборонної споруди просто вражає складною системою приміщень, підземних ходів та тунелів.

Осіння мандрівка подарувала незабутні враження, фотографуванням на тлі дивовижних осінніх барв та приємне спілкуванням у дружньому колі.

Тож, до нових зустрічей у мандрах Україною!

Заступник голови студентського профкому з інформаційної роботи Соболівська Наталя