Іноземні студенти знайомляться з українською історією
та культурою

Тиждень української вишиванки в Тернопільській політехніці відзначили й іноземні студенти. Долучившись до загальноуніверситетської акції «Фото патріота», іноземні студенти здійснили три тематичні екскурсії, які допомогли їм краще пізнати історію України, її традиції та культуру.

Так, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, студенти 4 курсу (група ІСН-42) разом із к.філ.н., доц. Наталією Гавдидою відвідали унікальний історико-меморіальний музей політичних в'язнів у місті Тернополі, аналогів якого немає в Україні. Молоді люди з країн Африки мали можливість відчути трагізм української історії, дізнатись більше про багаторічну боротьбу українців за волю та незалежність. Особливу увагу та зацікавлення у студентів викликав зал, в якому експонуються макети криївок Української Повстанської Армії.

Іноземці незабаром завершать навчання у нашому університеті й повернуться додому, однак спогади про місто та країну, в якій вони провели свої студентські роки, залишаться з ними назавжди. Про їхні відвідини музею нагадуватимуть і залишені у книзі відгуків слова: «Слава Україні! Я люблю Україну! Господь благословить Україну!»...

14 жовтня студенти факультету по роботі з іноземними студентами, механіко-технологічного факультету та факультету машинобудування та харчових технологій під керівництвом викл. Ліліани Джиджори та к.е.н., доц. Ірини Крамар здійснили екскурсію у древнє місто Кам’янець-Подільський. Спільна поїздка українських та іноземних студентів відбулася вперше. Студенти різних культур мали хорошу нагоду познайомитися не лише з історико-архітектурними пам’ятками міста, але й з національною культурою один одного. Дорогою додому студенти уже обговорювали екскурсійні маршрути наступних спільних мандрівок.

15 жовтня першокурсники ФРІ відвідали тематичну виставку «Українська вишиванка» у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Ми раді, що наші іноземні студенти долучаються до заходів, присвячених українській історії та культурі.

Заступник декана факультету по роботі з іноземними студентами Ірина Крамар