Студенти ТНТУ прослухали лекцію про сучасне екологічне вчення Католицької церкви

23 листопада 2015 року у читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ відбулася зустріч студентів з духовним капеланом університету отцем Ярославом Шевчуком та референтом Екобюро УГКЦ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії отцем Василем Шафраном. Останній прочитав для студентів відкриту лекцію на тему: «Сучасне екологічне вчення Католицької церкви».

Священик-референт з питань екології висловив стурбування, що нещадне ставлення до довкілля руйнує гармонію, яку заклав Бог, як Творець цього світу. Він закликав молодь застановитися над питанням особистої та соціальної відповідальності за дарований Богом світ природи та активно здійснювати екологічні ініціативи для зменшення забруднення навколишнього середовища.

«Постійне зростання загрози для існування людини зі сторони природи, що стало причиною людського діяння, примусили Церкву реагувати на ці виклики часу і навчати згідно Божого Об'явлення. Тому потрібно вважати сьогодні закономірністю, що питання відносин людини до створіння було включене і до катехизму Української Греко-Католицької Церкви "Христос – наша Пасха". Вірні нашої церкви мають нагоду ознайомитись із навчанням про екологічну відповідальність та що таке екологічний гріх. Тому, одним із важливих завдань Української Греко-Католицької Церкви сьогодні є навчати і просвічувати наших вірних про відповідальне ставлення до тих дарів, які Господь дав Україні», – зазначив о.Василь Шафран.