Пам'ять народу – найдостовірніше джерело

27 листопада 2015 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся поминальний молебень за жертвами Голодоморів 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 рр. та усіма, хто загинув під час Революції Гідності та під час бойових дій на Сході України.

Вище керівництво університету, студенти, викладачі, працівники зібрались цього дня біля каплички Пресвятої Богородиці, щоб вшанувати пам'ять загиблих. Поминальний молебень відслужив духовний капелан ТНТУ о. Ярослав Шевчук і семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Й. Сліпого.

Звертаючись до присутніх, священнослужитель сказав: «Сьогодні ми згадуємо події Голодомору, який забрав дуже велику частину життів нашого українства. Згадуємо також тих, які полягли у боротьбі за те, щоб ми мали свободу і незалежність. Згадуємо також і студентів, які вже в новітній час повстають і віддають своє життя. Якщо поглянути на ті трагічні сторінки історії, можемо побачити, що нищили спеціально, нищили найкращих синів і дочок України, її цвіт, інтеліґенцію для того, щоб в Україні було менше думаючого народу, той який би прагнув свободи, той який би прагнув добра на цій квітучій землі. І нищили не одиницями, і навіть не десятками – мільйонами. І зараз, в цей час, ми не маємо права забути всіх отих полеглих, які віддали життя за майбутність нашої держави. Мусимо пам'ятати їх кожного разу, згадувати про ті події, бо ті події стали частиною нашого теперішнього і безперечно будуть частиною нашого майбутнього».

Після панахиди політехніки запалили свічки у пам'ять про померлих.

Також у суботу, 28 листопада, студенти ТНТУ долучились до загальноміських поминальних заходів, а о 16.00 під час Всеукраїнської хвилини мовчання у вікнах університету було запалено лампадки.