Освітні та наукові проблеми нашої держави розглядалися
на Міжнародному форумі у Києві

До Всесвітнього дня науки 30 листопада 2015 року в приміщенні конференц-залу «Конгрес» готелю «Братислава» у місті Києві відбувся масштабний Міжнародний форум «Науковці та освітяни України в ім’я утвердження миру, стабільності та розвитку суспільства».

Від Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя у Міжнародному форумі взяв участь завідувач кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва д.е.н., проф. Богдан Миколайович Андрушків.

Метою Форуму була координація зусиль наукової еліти для розв’язання постконфліктної, кризової ситуації, налагодження механізму демократичного діалогу з державними інституціями, залучення широкого кола науковців та освітян, представників урядових структур і засобів масової інформації до обговорення питань щодо реального стану та проблем реформування науково-освітньої сфери України.

Ініціатором заходу виступила Академія наук вищої освіти України. Учасниками Форуму стали депутати Верховної Ради України, працівники Кабінету міністрів України, а також представники усіх рівнів освітньо-наукової системи, представники з близького і далекого зарубіжжя.

Засідання розпочалося вшануванням хвилиною мовчання Героїв «Небесної сотні».

На адресу Форуму надійшли вітання від Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Національної академії наук України та галузевих академій наук чисельних громадських організацій.

На Форумі учасники виступили з пропозиціями щодо виходу освіти з кризової ситуації у постконфліктний період. З доповідями виступили віце-президент Національної академії наук України Пирожков Сергій Іванович, проректор з навчальної роботи Київської православної богословської академії Протоієрей Віталій Клоса, представник Верховної Ради України, Голова комітету ВРУ з питань науки та освіти Гриневич Лілія Михайлівна, віце-президент Національної академії аграрних наук України Мельничук Максим Дмитрович, іноземний академік Академії наук вищої освіти України Сиса Павло, академік Академії наук вищої освіти України, віце-президент АН ВО України Рудик Станіслав Костянтинович, начальник науково-дослідної частини Національного університету біоресурсів і природокористування України Отченашко Володимир Віталійович та ін.

Виступи охоплювали не лише тематику розв’язання проблем в освітній сфері, питання заробітної плати, але й у галузі промислового виробництва, забезпечення населення продуктами харчування будівництва, і навіть морського транспорту та зв’язку.

Захід дав об’єктивну оцінку досягненням та здобуткам наукових і освітніх установ, науковців, фахівців-практиків. В урочистій атмосфері було відзначено кращих представників освітньої галузі грамотами та відзнаками Національної академії наук України.

Форум прийняв резолюцію про перспективи розвитку освіти і науки України.