Делегація Гедікського університету відвідала ТНТУ

З 16 по 18 грудня 2015 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя перебувала з візитом делегація Гедікського університету (Стамбул, Туреччина) у складі декана факультету інженерної механіки професора Сануллаха Узбека та заступника декана доцента Туби Карахан.

Турецькі колеги зустрілись з керівництвом ТНТУ та обговорили напрямки співпраці у науковій і освітній сферах. За результатами аналізу структури університетів було відзначено високий потенціал розвитку та зміцнення двосторонніх зв’язків, зокрема у інженерній механіці, робототехніці, будівництві, електротехніці. Особливу зацікавленість турецькі партнери проявили у розвитку програм академічної мобільності, зокрема у рамках програми ERASMUS+.

За результатами зустрічі підписано угоду про співробітництво між Гедікським університетом та Тернопільським національним технічним університетом ім.І.Пулюя, яка дозволить поглибити наукову й освітню співпрацю.

Також у ході візиту професор Сануллаха Узбек та доцент Туба Карахан відвідали лабораторію електронної мікроскопії кафедри будівельної механіки та ознайомились із науковими результатами і методами досліджень українських вчених. Турецькі колеги провели презентацію власних наукових розробок присвячених міцності та довговічності пароперегрівників ТЕС та взяли участь у обговоренні напрямків майбутньої наукової співпраці. Гості побували у Центрі інформаційних технологій Cisco Systems, музеї Івана Пулюя та музеї університету, де залишили запис у книзі відвідувачів.