Нові здобутки науковців Лабораторії лазерного впливу
на матеріали

У Лабораторії лазерного впливу на матеріали ТНТУ ім.І.Пулюя отримано низку значних наукових результатів, які знайшли відображення у виданій монографії професора кафедри фізики Ю.М. Нікіфорова та доцента Б.П. Ковалюка «Лазерна ударно-хвильова дія на матеріали». Отримані науковцями дані були також з успіхом представлені 14-17 вересня 2015 року у Варшавському технологічному університеті на міжнародній науковій конференції Європейського товариства матеріалознавців E-MRS 2015 FALLMEETING.

Науковці лабораторії інтенсивно працюють над підготовкою наукових кадрів. Зокрема, 29 вересня 2015 року Атестаційна комісія Міністерства освіти і науки України затвердила результати захисту дисертаційної роботи «Лазерна ударно-хвильова обробка поверхонь виробів із конструкційних матеріалів» співробітника лабораторії В.С. Мочарського.

Найновіші результати, отримані в лабораторії, опубліковано у спільній науковій праці з науковцями Університету Вісконсин-Мілуокі, (США). Розвиваючи міжнародну співпрацю, у лабораторії проводиться підготовка спільних наукових проектів за Європейською програмою HORIZON2020.