На знак співчуття

Нещодавно, 31 січня, на 81 році обірвалось життя першого ректора Технічного університету м. Тернополя, талановитого вченого і громадського діяча, доктора фізико-математичних наук, професора, члена Академії інженерних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України Шаблія Олега Миколайовича.

Співчуття з приводу смерті Олега Миколайовича надходять на адресу університету зі всієї України. Висловлюють слова смутку колективи українських вишів та наукових установ.

Зокрема, надійшли співчуття від ректорату і профкому працівників Національного університету «Львівська політехніка»; від колективу і керівництва механіко-математичного факультету та кафедри механіки Львівського національного університету імені Івана Франка; від ректора Володимира Кравця та колективу Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка; від ректора Степана Мельничука та колективу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; від ректора Петра Савчука та колективу Луцького національного технічного університету; від колективу Інституту фізики конденсованих систем НАН України та академіків І.М.Мриглода, І.Р.Юхновського, І.В.Стасюка; від голови Західного наукового центру НАН України та МОН України, директора Фізико-механічного інституту ім.Г.В.Карпенка НАН України академіка З.Т.Назарчука та колективів цих установ; від колективу Інституту прикладних проблем механіки і математики співчуття висловили члени-кореспонденти НАН України Р.М.Кушнір, Г.С.Кіт, Б.Й.Пташник, доктори наук В.С.Попович, Я.Д.П'янило, О.Р.Гачкевич, О.В.Максимук, М.В.Марчук, М.М.Николишин, Є.Я.Чапля, В.Ф.Чекуркін, А.В.Ясінський.

Слова скорботи також надійшли від академіка Бориса Патона і колективу Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона та багатьох інших колег і друзів покійного Олега Миколайовича Шаблія.