З музикою Моцарта
Муніципальний Галицький камерний оркестр шукатиме зміст світу

Письменник Герман Гессе казав, що саме завдяки Моцарту людина розуміє, що у світу є зміст і відчутний він для нас у своїй подобі — музиці. Відшукати цей сенс разом із глядачами пропонує Муніципальний Галицький камерний оркестр у концертній програмі, присвяченій 260-літньому ювілею видатного австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Відбудеться імпреза 21 лютого в Українському Домі «Перемога».

На думку художнього керівника та диригента оркестру Василя Феленчака, творчість цього геніального музиканта вражає своєю багатогранністю. Проживши неповних 36 років, Моцарт створив безліч творів у всіх існуючих в його епоху формах і жанрах, і у кожному з них залишив справжні шедеври. Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати, концерти однаково значні і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки.

За словами Василя Феленчака, твори, що звучатимуть у програмі, вважаються найбільш доступними для широкого загалу слухацької аудиторії. На глядачів чекають дивертисменти, романси, симфонія №40 (фрагмент), концерт для фортепіано з оркестром фа-мажор, а особливою «родзинкою» звичайно стане улюблена публікою дзвінка та світла «Маленька нічна серенада».

Початок концерту «Музика, що лине крізь століття. Вольфганг Амадей Моцарт» о 18 годині.

Квитки — в касі Українського Дому «Перермога». Вартість квитків — 30-40 гривень. Довідки за телефонами: 52-15-00, 066-114-86-34, 096-320-00-73