Меморандум про співпрацю з ДК «Укроборонпром»

12 лютого 2016 року на базі Національного університету «Львівська політехніка» відбулась спільна нарада Міністерства освіти і науки України та Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ» з питань науково-технічної та освітньої співпраці навчальних закладів та підприємств оборонно-промислового комплексу західного регіону України.

Делегацію Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя, яка взяла участь у даному заході, очолив ректор проф. Ясній П.В. До складу делегації також увійшли: проректор з наукової роботи проф. Рогатинський Р.М., завідувач кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем проф. Паламар М.І., директор Наукового парку — Химич Г.П.

В ході зустрічі між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та державним концерном «УКРОБОРОНПРОМ» був підписаний Меморандум про співпрацю з метою реалізації державної політики у сфері оборони та військово-промислового комплексу, забезпечення ефективного використання інтелектуального потенціалу, підготовки висококваліфікованих фахівців, впровадження та використання високотехнологічної продукції, а також комерціалізації науково-технічних розробок.

Зі сторони ТНТУ Меморандум підписав ректор Петро Ясній, зі сторони ДК «УКРОБОРОНПРОМ» — заступник Генерального директора з авіабудування та виробництва Юрій Пащенко.

З доповіддю про наукові та освітні напрями співпраці з ДК «Укроборонпром» виступив ректор ТНТУ Петро Ясній. Директор Наукового парку Григорій Химич доповів про науково-дослідницькі проектні пропозиції, заявлені для співпраці з даним підприємством.