Політехніки відвідали Каунаський технологічний університет

Делегація Тернопільського національного технічного університету Імені Івана Пулюя у складі ректора проф. П.В. Яснія, декана факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії доц. О.В. Мацюка, завідувача кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем проф. М.І. Паламара, директора Наукового парку старшого викладача кафедри радіотехнічних систем Г.П. Химича, інженера кафедри комп’ютерних наук І.М. Михайлишина у період з 6 по 10 березня перебувала у Каунаському технологічному університеті (КТУ), Литва.

Зазначимо, що Каунаський технологічний університет — один із найстаріших і найбільших технічних ВНЗ країн Балтії, заснований у 1922 році, до складу якого входять 9 факультетів та 10 спеціалізованих наукових інститутів.

За час перебування представники ТНТУ відвідали 4 наукові інститути (оборонних технологій, матеріалознавства, мехатроніки, ультразвукових досліджень), 3 факультети (інженерної механіки і дизайну; інформатики; цивільної інженерії, будівництва та архітектури) та військовий навчальний центр.

У ході зустрічей з керівництвом університету, факультетів, кафедр та інститутів сторонами висловлена взаємна зацікавленість, підготовлено проекти угод і досягнуті домовленості щодо підготовки магістрів та докторів філософії за програмами подвійних дипломів, стажування та підвищення кваліфікації науково-викладацького складу, підготовки спільних освітніх та наукових проектів.

Кампус КТУ
Ознайомлення з розробками Інституту оборонних технологій
В лабораторії робототехніки факультету інженерної механіки і дизайну
Військовий навчальний центр
Обговорення питань співпраці з керівництвом факультету інформатики
Обговорення питань співпраці з керівництвом факультету архітектури і будівництва
Ознайомлення з розробками факультету архітектури і будівництва
Ознайомлення з архітектурними проектами студентів
Під час зустрічі з проректором з міжнародних зв'язків та розвитку КТУ