День кар'єри – 2016

17 березня 2016 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулася подія важлива для професійного розвитку студентів та випускників університету — «День кар'єри – 2016».

Головна мета даного заходу — дати можливість студентам і випускникам провести безпосередню зустріч з потенційними роботодавцями, показати їм себе в якості молодих кваліфікованих фахівців, а також дізнатися про тенденції сьогоднішнього ринку праці. Це унікальна можливість не лише знайти своє перше робоче місце, але і домовитися про проходження практик та стажувань. Участь у «Дні кар'єри» є актуальною як для студентів старших, так і початкових курсів навчання.

Особливістю цьогорічного Дня кар'єри – 2016 стало те, що його учасниками були не тільки роботодавці з Тернопільської, а й Хмельницької, Львівської, Закарпатської областей. Зокрема, такі підприємства: ДП «Красилівський агрегатний завод», Хмельницька обл., м.Красилів; ДП «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», Хмельницька обл., м.Кам’янець-Подільський; ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с.Розівка; ДП «Львівський державний завод «ЛОРТА», м.Львів; Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ», Хмельницька обл., смт.Волочиськ. Загалом захід зібрав майже пів сотні працедавців.

Участь у Дні кар'єри взяли представники органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема заступник голови Тернопільської обласної ради Крупа Любомир Левкович та заступник міського голови Тернополя Бицюра Леонід Олексійович, представники громадських організацій, які займаються питаннями молодіжного працевлаштування, професорсько-викладацький склад університету, студенти та випускники технічного вишу.

Звертаючись до присутніх ректор університету професор Петро Ясній сказав, що основним пріоритетом діяльності університету є інтереси студента та запропонував представникам компаній і деканам спільно створити ради роботодавців на факультетах, що дасть можливість більш гнучко реагувати на потреби ринку праці.

В свою чергу заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа зазначив, що «дні кар'єри — вимога часу, і тому вони завжди збирають багато талановитої, перспективної молоді, яка бажає і вміє вчитися та працювати», а ще він упевнений у тому, що успішна модернізація країни неможлива без технарів «здатних сприймати нове й прогресивне, вчитися і продукувати сучасні ідеї».

Заступник міського голови Леонід Бицюра порадив політехнікам обирати роботу, «яка подобається, яка підходить, яка приносить задоволення, бо саме вона буде давати більше результатів і приносити більше щастя у житті».

Зазначимо, що проходив День кар'єри на чотирьох площадках. Це чотири цільові аудиторії, в яких за відповідними фаховими напрямами було організовано співбесіди, презентації, вікторини, конкурси, зустрічі з роботодавцями.

Цікавою була зустріч для студентів із керуючим Тернопільською філією ПАТ КБ «ПриватБанк» Василем Кобелем, керівником Компанії «Вікна "Perfect"» Максимом Павловим, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонідом Бицюрою, директором ТОВ «АНТ» Михайлом Ратушняком, заступником директора ПАП «Агропродсервіс» Петром Воробцем та ін.

Також керівництвом університету була проведена зустріч із представниками підприємств ДП «Красилівський агрегатний завод», ДП «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», ДП «Львівський державний завод «ЛОРТА», ПАТ «Мотор Січ». Відбулась зацікавлена розмова про шляхи співпраці між університетом і цими підприємствами.

Організатором заходу виступив відділ сприяння працевлаштуванню, практичній підготовці студентів і випускників ТНТУ ім.І.Пулюя (керівник відділу — Равлів І.П.).