Іноземні студенти ТНТУ презентували свої країни

З нагоди 5-річчя факультету по роботі з іноземними студентами 10 травня 2016 року у читальному залі бібліотеки університету іноземні студенти організували та провели засідання Інтерклубу, під час якого презентували свої країни.

Привітали учасників святкового засідання декан факультету по роботі з іноземними студентами Богдан Ковалюк та заступник декана Ірина Крамар. Вони наголосили, що «такі зустрічі — це хороша нагода допомогти іноземним друзям якомога краще призвичаїтися до умов нашого життя, аби кожен без винятку студент повернувшись додому, мав лише приємні спогади про перебування в нашій країні і навчання в нашому університеті».

Студенти із різних куточків світу, які навчаються в ТНТУ, зібрались для того, щоб поділитися історією, культурою, традиціями своїх країн, налагодити мультикультурний діалог із українськими студентами.

Захід пройшов у невимушеній атмосфері, де панувала гармонія, настрій, бажання студентів-іноземців показати себе справжніми. Представники африканського континенту вдягнулись у національний одяг, розповідали про свої країни, народ, традиції, звичаї, презентували національну символіку, прикраси, предмети побуту. Зокрема, Мвула Бонгані розповів політехнікам про Замбію, Джастус Хайкалі — про Намібію, Габріель Карімбамбо – про Зімбабве, Чарльз Емесобум — про Нігерію, Такула Мігель — про Анголу, а Мохамед Фатхельбаб — про Єгипет.

Від українських студентів з розповіддю про Україну, державу з багатовіковою славною історією, культурою, національними природніми багатствами, і безумовно чарівними піснями, що дивують світ, виступила студентка факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Оксана Приведа. Для всіх присутніх дівчина також підготувала пісенний дарунок.

Завершилась зустріч спільним фотографуванням на згадку.