День університету та Дні Європи у ТНТУ

17 травня 2016 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відзначив 56-ту річницю з дня заснування. Із цієї нагоди та в рамках святкування Днів Європи на Тернопіллі цього дня в університеті відбулася низка заходів.

Отож, розпочався День університету із флеш-мобу на площі перед навчальним корпусом №1, де студенти та викладачі запустили в небо десятки жовто-блакитних повітряних кульок. Також перед початком флеш-мобу відбулося урочисте винесення прапорів та виконання гімнів України і Європейського союзу.

Вітали політехніків із святом голова Тернопільської облдержадміністрації Барна Степан Степанович та ректор університету професор Ясній Петро Володимирович.

У своєму вітальному слові ректор зазначив, що є вельми радий тому, що Дні Європи на Тернопіллі розпочинаються саме у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя, адже «університет першим серед інших ВНЗ вступив у Європейську асоціацію університетів наприкінці 90-х років, у 2004 році приєднався до Болонської декларації і послідовно впроваджує її принципи в усі сфери університетського життя, зараз університет плідно співпрацює з багатьма європейськими партнерами й університетами України і закордону у рамках Балтійської університетської програми, багато студентів-політехніків беруть участь у різноманітних проектах, які виконуються на даний час в університеті, а їх більше семи, також значна увага приділяється підвищенню і посиленню наукового потенціалу університету у рамках міжнародної співпраці». Ректор Петро Ясній побажав усім міцного здоров'я і не лише європейських устремлінь, а й європейського мислення, набуття європейського досвіду, він закликав молодь разом, спільно із владою та бізнесом розбудовувати Україну.

Чимало привітань і побажань пролунало на адресу університету від поважних гостей, які долучилися до відкритої зустрічі «Бібліотека особистостей», заходу, що проходив у читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ і зібрав відомих людей Тернопілля, життєвий досвід та професійна діяльність яких є цікавою для інших та слугують гідним прикладом для наслідуванням. Книгами-особистостями заходу стали сотрудник Архикатедрального собору м. Тернополя, духовний капелан ТНТУ о. Ярослав Шевчук, голова Регіональної ради підприємців Тернопільської області, засновник та керівник навчально-консалтингової компанії «Профі-Центр» Володимир Гевко, керівник ТОВ торговий дім «Інтеграл», співзасновниця та голова громадської організації «Рідний Край» Ольга Колос, начальник відділу туризму ТОДА Назар Яворський, віце-президент міжнародної торгової палати ICC Ukraine з питань регіонального співробітництва Тарас Демкура, а також власник мережі ресторанів «Самогонна ресторація» Михайло Гросуляк.

Завершував низку святкових заходів цього дня молодіжний велопробіг вулицями міста, який організували та провели студенти.

Більше фото з події на сторінці Facebook