Міжнародний інвестиційний форум
«Тернопільщина Invest – 2016»

19 - 20 травня 2016 року у Тернопільській області відбувся Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2016».

Участь у форумі взяли представники ТНТУ ім.І.Пулюя: проректор з наукової роботи д.т.н. Р.М. Рогатинський, завідувач кафедри економіки та фінансів д.е.н. О.В. Панухник, доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва к.е.н. П.Д. Дудкін, декан факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії к.т.н. О.В. Мацюк, заступник декана факультету економіки та менеджменту к.е.н. Т.М. Винник, доцент кафедри економіки та фінансів к.е.н. І.Б. Маркович, асистент кафедри економіки та фінансів к.е.н Н.В.Бажанова, заступник завідувача кафедри енергозбереження та енергетичного менеджменту к.т.н. М.М. Зінь, начальник відділу міжнародних зв’язків к.т.н. В.В. Лазарюк, директор Навчально-наукового центру перспективних технологій (ННЦПТ) Г.П. Химич, начальник відділу ННЦПТ С.І. Нагаченко, провідний інженер ННЦПТ О.П. Колісник та ін.

У контексті ділового спілкування на території Збаразького замку відбувались панельні дискусії за напрямами:

  1. Туризм — перспективи розвитку;
  2. Агропромисловий комплекс: нові можливості;
  3. Економічно спроможні громади — сильна Тернопільщина: час реформ;
  4. Платформа для ділового спілкування: стратегічні інвестиційні проекти Тернопільщини;
  5. Енергоефективність та альтернативні види енергії;
  6. Бізнес та влада: партнерство заради процвітання;
  7. Шляхи створення успішного бізнес-середовища Тернопільщини.

Наші науковці взяли активну участь у представленні та обговоренні власних наукових розробок з адаптацією для смт. Вишнівець та територіальної громади.

На панельній дискусії «Економічно спроможні громади — сильна Тернопільщина: час реформ»:

  • д.е.н., проф. О.В. Панухник презентувала Концепцію та Стратегію розвитку мікрорегіону Вишнівець, тема доповіді «Векторизація розвитку територіальних громад у рамках процесу децентралізації» (презентаційні матеріали доповіді http://tntu.edu.ua/storage/news/00002650/InvestForum_2016__1.pdf);
  • д.т.н., проф. В.В. Пасічник (Львівська політехніка) та к.т.н., доц. О.В. Мацюк презентували розробку сегменту Smart Sity, тема доповіді «Тернопіль. Від розумного міста до розумного соціополісу — системна конвергенція на базі інформаційно та соціально-комунікаційних технологій».

На панельній дискусії «Енергоефективність та альтернативні види енергії» директор ННЦПТ Г.П. Химич та к.т.н., доц. М.М. Зінь представили проектні пропозиції з техніко-економічним обґрунтуванням із створення автономного енергетичного комплексу електростанцій на основі альтернативних джерел енергії (сонце, вітер, вода, біомаса) у смт. Вишнівець, тема доповіді «Енерегоефективний Вишнівець на основі альтернативних джерел енергії».