ТНТУ ім. І.Пулюя разом з Тернопільською міською радою реалізує спільний литовсько-український проект «ЛИТВА-УКРАЇНА: кроки назустріч у спільне європейське майбутнє»

19 - 20 травня 2016 року Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2016» зібрав на теренах області велику кількість іноземних гостей.

Серед запрошених у м. Тернополі перебувала чисельна делегація Литовської Республіки, яка представляла самоуправління Таурагського району, що тісно співпрацює як з Тернопільською міською радою, так і з ТНТУ ім. І.Пулюя в рамках підписаних Угод про співпрацю та в контексті реалізації спільного литовсько-українського проекту «ЛИТВА-УКРАЇНА: кроки назустріч у спільне європейське майбутнє».

20 травня в університеті відбулася розширена зустріч представників всіх зацікавлених сторін.

На зустрічі з ректором ТНТУ ім. І.Пулюя були присутні:

від литовської делегації:
  • Мічіуліс Сігітас — мер самоуправління Таурагського району, заступник голови ради регіонального розвитку Таурагського повіту;
  • Бічкус Відас — завідуючий відділом Таурагського повіту Департаменту регіонального розвитку при Міністерстві внутрішніх справ;
  • Дапкус Рімантас — доцент Каунаського технологічного університету, президент Литовського регіонального науково-дослідного інституту, соціально-економічний партнер Таурагського повіту;
  • Петрайтіс Модестас — директор адміністрації самоуправління Таурагського району.
від Тернопільської міської ради:
  • Турський Ігор Володимирович — голова постійної комісії з питань бюджету і фінансів;
  • Дейнека Юрій Петрович — начальник управління стратегічного розвитку міста;
  • Кашицький Володимир Володимирович — заступник начальника управління стратегічного розвитку міста-начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму.

Під час спілкування обговорено питання подальшої співпраці ТНТУ з об’єднаною територіальною громадою Таурагського району, навчальними закладами Литовської Республіки, можливості доручення більшої кількості студентів університету до проходження виробничих практик на європейських підприємствах різноманітних галузей та напрямів діяльності.

Наступний спільний захід — проведення круглого столу «ЛИТВА-УКРАЇНА: кроки назустріч у спільне європейське майбутнє» в контексті святкування Днів міста Таураге 03-05 червня 2016 року, де учасниками від України стануть представники ТНТУ ім. І.Пулюя, Тернопільської міської ради, переможці різноманітних конкурсів і номінацій серед шкільної та студентської молоді, а також запрошені особи від закладів освіти, бізнес-структур, владних інституцій, громадських організацій.

На завершення візиту гості відвідали навчальний корпус №10, де зустрілися з робочою групою викладачів кафедри економіки та фінансів, що безпосередньо займаються підготовкою заходів в контексті реалізації спільного литовсько-українського проекту на чолі з д.е.н., проф. О.В. Панухник.