Візит Консула Посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні Марви Абделаал Махмуд

18 травня 2016 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відвідала консул посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні Марва Абделаал Махмуд. Пані консул зустрілась із ректором університету професором Петром Яснієм та обговорила можливі напрямки співпраці, зокрема, підготовку фахівців для арабських країн.

На даний час в університеті навчається 30 громадян Арабської Республіки Єгипет, тож природньо, що саме їх навчанню, проживанню та взаємовідносинам було відведено основну частину бесіди, в якій також взяли участь перший проректор Микола Митник, проректор з міжнародного співробітництва Тетяна Вітенько, декан факультету по роботі з іноземними студентами Богдан Ковалюк та виконавчий асистент посольства Аліна Горбатюк.

Пані консул привітала учасників ІІІ Міжнародної науково-методичної конференції «Актуальні питання організації навчання іноземних студентів в Україні».

Під час свого перебування в Тернополі Марва Абделаал Махмуд поспілкувалась із студентами з Єгипту, які навчаються в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя та в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського.