Розвиток міжнародної співпраці:
ТНТУ відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні пан Сулев Канніке

1 червня 2016 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні пан Сулев Канніке.

Під час зустрічі ректором Петро Яснієм, першим проректором Миколою Митником та проректором з наукової роботи Романом Рогатинським було представлено основні напрями науково-освітньої діяльності університету та європейської академічної мобільності студентів та викладачів за програмами Еразмус+, подвійних дипломів та практик. З 2007 року наш університет співпрацює Таллінським технологічним університетом. За цей час відбулися стажування аспірантів ТНТУ, взаємні обміни делегаціями, участь науковців у конференціях та семінарах. Зараз міжуніверситетська робота проводиться у рамках проекту Темпус SEREIN «Модернізація післядипломної освіти у галузі безпеки та стійких інформаційних систем для індустрії».

Пан Канніке зазначив про важливість розвитку україно-естонського співробітництва у тих регіонах України, де вже відбувається спільна діяльність. У ході візиту пан Посол також оглянув виставку науково-технічних та інноваційних розробок, особисто поспілкувався з науковцями. На завершення Сулев Канніке відвідав музей університету, експозицію про Івана Пулюя та залишив запис у книзі почесних гостей.