Стартапери ТНТУ — переможці!

9 червня 2016 року у Тернопільському національному економічному університеті відбулась четверта «Битва Університетських Стартапів» команд ТНТУ та ТНЕУ, яка проходила на базі платформи «Startup Network». В змаганнях взяли участь 8 проектів. Переконливу перемогу отримала команда нашого університету. Загальний доробок чотирьох стартап-команд політехніків компетентне журі оцінило в 142 бали, команди суперників отримали 121 бал.

Представлення проектів відбувалось у режимі трихвилинних презентацій та відповідей на питання експертів. Серед експертів були відомі на Тернопіллі підприємці та представники від Тернопільської міської ради.

Стартап-команди наших студентів представляли виконавчий директор Стартап центру ТНТУ старший викладач кафедри менеджменту у виробничій сфері к.е.н. Ірина Струтинська, координатор Стартап центру доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва к.е.н. Павло Дудкін, завідувач кафедри фізики к.т.н. доц. Юрій Скоренький та група підтримки студентів факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії.

Перше місце за оцінками журі отримав проект студента групи БУм-51 Олега Грушицького «Учнівський інтелектуальний фестиваль «Вундеркіндер». Також поза конкурсом Олег Грушицький представив соціальний проект «Тернопільська молодіжна районна рада». Другу сходинку упевнено зайняв студент 1 курсу групи ХО-11 Микола Пастух та його проект «Рекламні відеоролики соціального характеру — культурна та вихована громада». Третє місце посів проект третьокурсників групи СН «Оптимізація транспортних потоків міста», який презентував Бранець Роман. Зацікавленість викликав і стартап-проект студентів 4 курсу групи СН «Технічні рішення для підтримки існуючих та впровадження нових послуг з використанням технологій широкосмугової передачі даних», який представляла Валентина Щавурська (науковий керівник к.т.н., доц. С.В. Марценко).

«Битва стартапів» викликала жваву дискусію серед організаторів, суддів та учасників, які погодились, що проведення подібних заходів дає змогу наблизити стартаперів до практичного вирішення нагальних соціально-економічних проблем і отримати реальну фінансову та організаційну підтримку. Один із бізнес-ангелів виділив на реалізацію проекту переможця 5000 гривень, а міська рада взяла на себе зобов’язання підтримати кращі проекти.

Стартап центр ТНТУ надає право усім учасникам «битви стартапів» від нашого університету безкоштовно користуватись інфраструктурою Стартап центру упродовж 2016-2017 н.р.