ТНТУ ім. І.Пулюя разом з Тернопільською міською радою успішно провели круглий стіл
«ЛИТВА-УКРАЇНА: кроки назустріч у спільне європейське майбутнє» в контексті святкування Днів міста Таураге
(Литовська Республіка)

Автор проекту – завідувач кафедри економіки та фінансів, д.е.н., проф. О.В. Панухник.
Координатор проекту – асистент кафедри економіки та фінансів, к.е.н. Н.В. Бажанова.

3 - 5 червня 2016 року делегація ТНТУ ім. Івана Пулюя у складі проректора з міжнародного співробітництва д.е.н., проф. Т.М. Вітенько та науковців кафедри економіки та фінансів: заступника зав. кафедри к.е.н., доц. С.Є. Хрупович, к.е.н., ас. Н.В. Бажанової, к.е.н., доц. І.Б. Маркович, а також представників Тернопільської міської ради, переможців різноманітних конкурсів і номінацій серед шкільної та студентської молоді (ЗОШ № 16 м. Тернополя, Галицького коледжу ім. В. Чорновола), запрошених керівників бізнес-структур нашого міста, владних інституцій, громадських організацій взяли участь у круглому столі «ЛИТВА-УКРАЇНА: кроки назустріч у спільне європейське майбутнє» в контексті святкування Днів міста Таураге (Литовська Республіка).

У контексті проведення круглого столу були обговорені питання забезпечення конструктивної співпраці органів влади, підприємницьких структур, закладів освіти та громадськості щодо налагодження ефективного міжнародного партнерства. Під час проведення даного заходу учасники отримали досвід формування та використання механізмів стійкої взаємовигідної співпраці задля розвитку соціально відповідального суспільства як в Литві, так і в Україні.

Учасники делегації відвідали низку виробничих підприємств харчової та деревообробної промисловості Литви, ознайомилися з принципами їх роботи та окреслили перспективні напрями співпраці в контексті реалізації наукових проектів, спільних соціально відповідальних і благодійних заходів та програм, організації студентських виробничих практик у європейському середовищі. Зустрічі з представниками територіальної громади м. Таураге, її владними та підприємницькими структурами дали змогу сформувати комплекс пріоритетних векторів майбутньої взаємодії, які закріплені низкою документів, зокрема, між громадами міст Таураге та Тернопіль («Угода про співробітництво між самоврядуванням району Таураге (Литовська Республіка) та містом Тернопіль»), а також з Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя («Меморандум про співпрацю») та Угодами про співпрацю ГО «УніЯ» з Асоціацією підприємців Таурагського повіту (TAVA) та Асоціацією «Таурагська громада друзів Тернополя».

Учасники круглого столу ознайомились з історичною та культурною спадщиною, національними традиціями та сьогоденням литовського народу.