Урочисте засідання Вченої ради

17 червня 2016 року у читальному залі бібліотеки університету відбулося урочисте засідання Вченої ради, присвячене 56-річчю від дня заснування Альма-матер.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя пройшов більш ніж півстолітній шлях становлення та утвердження від Тернопільського загальнотехнічного факультету Львівського політехнічного інституту, створеного у 1960 році, до Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту, Тернопільського приладобудівного інституту, Тернопільського державного технічного університету імені Івана Пулюя, а у 2009 році Указом Президента України за вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки та, враховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання результатів діяльності вишу, університету надано статус національного. Сьогодні технічний виш є навчальним, науковим, інженерним та культурним центром Західного регіону України.

На урочисте засідання Вченої ради університету зібралися члени Вченої ради, професорсько-викладацький склад, аспіранти, студенти, працівники, члени Наглядової Ради, представники влади та представники засобів масової інформації.

Засідання Вченої ради урочисто відкрив ректор університету професор Петро Ясній. У своєму вітальному слові Петро Володимирович підкреслив, що в часі сьогодення перед технічним вишем стоїть важлива місія створити умови для надання якісної сучасної освіти через вільне творче навчання та наукові дослідження відповідно до суспільних потреб, зумовлених розвитком Української держави, науки, економіки та культури, а також глобальних процесів розвитку людської цивілізації. Про відповідні кроки, які університет здійснює на шляху до реалізації вищезазначеної мети, ректор розповів у доповіді «Інтеграція університету в європейський освітній простір».

Зі словами привітань до колективу університету звернулися почесні гості — заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич, заступник міського голови Леонід Бицюра та голова Наглядової ради університету, голова Західного наукового центру НАН України, академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Зіновій Назарчук.

У рамках святкової академії відбулось вручення відзнак та нагород кращим працівникам та студентам Технічного вишу м. Тернополя. За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток освіти, науки і виховання студентської молоді та з нагоди 56-річчя з дня заснування університету політехніків було відзначено державними та відомчими нагородами, Почесними грамотами та грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради, Подяками міського голови, університетськими нагородами.

Не обійшлося й без подарунків на адресу університету. Колишня випускниця факультету переробних та харчових виробництв Ірина Деркач передала власноруч вишиту картину «Обереги українського народу». Окрім подарунку, який вручив проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук, він зачитав вітальний меседж колишньої випускниці з побажаннями колективу ТНТУ досягнення задекларованих цілей, щастя, міцного здоров’я і всіляких гараздів.

Урочисте засідання Вченої ради університету супроводжувалося святковим концертом.

Фотоальбом події на сторінці Facebook