Випускники ТНТУ отримали дипломи про вищу освіту

Урочистості з нагоди випуску бакалаврів, спеціалістів та магістрів відбулися 4 липня 2016 року в освітньо-мистецькому центрі «Політехнік».

У цьому році загальна кількість випускників освітньо-кваліфікаційних рівнів (бакалавр і спеціаліст) склала 1460 осіб, з них з відзнакою — 91 чол. (бакалаврів — 70 чол., спеціалістів — 21 чол.).

Випускників привітав ректор університету професор Петро Ясній. «У вашому житті нині урочиста подія — завершилася ваша багаторічна праця в стінах університету. Ви полишаєте домівку, яка стала для вас рідною і вирушаєте у самостійне життя. Я сподіваюся, що оглядаючись з висоти років, які ви провели, здобуваючи фах в університеті, ви впевнилися у правильності вибору вашої професії і навчального закладу. Поруч із основним своїм фахом, ви освоїли сучасні інформаційні технології, основи ведення бізнесу, ази управління підприємствами, поглибили володіння іноземними мовами, фізично розвинулися і збагатилися духовно, визначили свою громадянську позицію», — зазначив ректор. Він додав: «Я впевнений, що ви отримали якісну освіту, і ті знання та вміння, які ви здобули, навчаючись в нашій Альма Матер, допоможуть вам у вашому професійному зростанні. Хай щастить вам на вашій життєвій дорозі і завжди оберігає Господь Бог».

Ректор висловив подяку працівникам та викладачам університету, а також батькам, які зростили і всіляко підтримували молодих людей в усі ці роки навчання.

З особливою приємністю П.В. Ясній подякував тим випускникам творчий підхід, наукові та спортивні здобутки яких, поціновані дипломами з відзнакою, іменними стипендіями, нагородами переможців олімпіад, конкурсів і спартакіад. Серед них випускники, які отримали стипендію імені Івана Пулюя — Герасимів Василь, Гундерчук Володимир, Бійчук Роман, Арсеньєва Марія, стипендію Верховної Ради України — Василик Ігор, стипендію Президента України — Миколюк Ірина, Кіфер Віктор, Мазан Оксана. У спорті це — Савіцький Анатолій (виборов 2-ге місце у відкритій першості Західного регіону з плавання та змаганнях присвячених Дню збройних сил України та 1-ше місце в Універсіаді області), Фіалковський Микола (призер області та Західного регіону з легкої атлетики), Лах Олег (призер Універсіади області з арм-спорту). Доклалися до формування духовного і культурного середовища університету — Соболівська Наталія, Ярощук Катерина, Савенчук Зоряна, Шиманський Володимир.

Вітали цього дня і випускницю факультету економіки та менеджменту, бакалавра з відзнакою (спеціальність «Психологія») — Юлію Обуховську. Дівчина у 2014 році переїхала із окупованого Луганська та продовжила здобувати фах у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. Юлія — активний учасник соціальних тренінгів та проектів, відмінник навчання.

«Сьогодні — день прощання з Тернопільською політехнікою, в якій ми провели своє студентське життя, наповнене молодістю, радістю і невичерпною енергією, успіхами в навчанні і труднощами здачі сесій, новизною пізнання невідомого і реалізацією творчих і наукових проектів. Дуже важливо в цей нелегкий час знайти своє місце для реалізації здібностей та можливостей кожного з нас, використати набуті знання з найбільшим результатом для позитивних змін в Україні!», — висловила щирі почуття та сподівання на майбутнє випускниця факультету економіки та менеджменту Христина Бакса.

Щоб привітати випускників, на свято завітали почесні гості — міський голова Тернополя Сергій Надал та заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич.

Благословення на добру і щасливу долю випускникам уділив духовий капелан університету, священник Архикатедрального собору міста Тернополя — отець Ярослав Шевчук.

Святковий настрій випускникам та усім присутнім подарували учасники музичної імпрези талановиті студенти — Соломія Матуняк та Адріана Гарматюк.

Здоров’я вам, творчого натхнення, прихильності долі, життєвого оптимізму, світлого і радісного майбуття, шановні випускники!

Фотоальбом події на сторінці Facebook