Урочистості з нагоди початку нового навчального року

1 вересня 2016 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року. Цього дня академічна спільнота зібралась у актовому залі освітньо-мистецького центру «Політехнік» для проведення урочистої посвяти першокурсників у студенти.

На свято до першокурсників завітали батьки, викладачі, вище керівництво університету, а також почесні гості — міський голова Тернополя Надал Сергій Віталійович, заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Зварич Ганна Володимирівна, голова ПАТ «Тернопільгаз» Караванський Олег Іванович, генеральний директор ОСП «Корпорація «Ватра» Щиренко Василь Васильович.

Першокурсників привітав ректор професор Петро Ясній. Він зазначив, що роки навчання — це насамперед роки отримання знань і умінь, які можуть стати для студентів золотим надбанням, яке вони понесуть із стін університету. Із закликом любити своє покликання звернувся до студентської молоді ректор: «Любіть своє покликання, любіть своїх батьків, які благословляють Вас на цю нелегку життєву дорогу. І хай ця дорога також із Божого благословення буде наповнена пізнанням істини, професійним, фізичним і духовним зростанням, вірними друзями, цікавими зустрічами, миттєвостями перемог».

Під час свого виступу ректор наголосив, що в ТНТУ є всі умови для успішного навчання та самореалізації студентів, зокрема цього року започатковано нову програму створення Рад роботодавців при випускових кафедрах університету. Метою формування Ради роботодавців є забезпечення високої якості професійної підготовки фахівців на основі комплексного співробітництва університету із зацікавленими підприємствами і організаціями — провідними роботодавцями, шляхом об’єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових і корпоративних ресурсів партнерів.

Міський голова Тернополя Сергій Надал побажав студентам бути успішними та наполегливими, ставати активними учасниками громадського життя міста, громадських організацій, адже завдяки ініціативам молоді місто реалізує багато цікавих проектів, змінюється на краще. «Якщо будете успішними ви, то буде успішне наше місто та країна», — зазначив Сергій Надал.

До вітальних слів долучилася і заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ганна Зварич. Вона привітала студентську молодь з новою сторінкою у їхньому житті, яка розпочнеться у стінах технічного вишу — успішного європейського навчального закладу з більш ніж півстолітньою історією. Представник обласного управління освіти і науки побажала студентам та викладачам мужності і терпіння, щирості та незламності, віри і надії.

Надзвичайно приємно було отримати вітання першокурсникам та усім студентам від колишніх випускників Тернопільської політехніки, а нині успішних керівників провідних підприємств області — Караванського Олега Івановича та Щиренка Василя Васильовича, які не лише привітали студентів, а й запросили їх проходити стажування, а в майбутньому працевлаштовуватись на даних підприємствах газової та машинобудівної галузей.

Урочисту клятву присяги для усіх першокурсників виголосили студент факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Дублянко Віталій та студентка факультету економіки та менеджменту Горбатюк Юлія. Опісля академічну спільноту на щасливий новий навчальний рік благословив капелан університету, священик Архикатедрального собору міста Тернополя отець Ярослав Шевчук.

Святкового настрою присутнім у залі додали музичні дарунки від учасниць вокальної студії ТНТУ Соломії Матуняк та Адріани Гарматюк.

У добру путь, шановні першокурсники!

Фотоальбом події на сторінці Facebook