Студенти університету проходили літню практику за кордоном

Під час літніх канікул 105 студентів університету проходили практику за кордоном, зокрема у Польщі, Німеччині, Швейцарії і Литві, з них 33-оє студентів взяли участь у культурних програмах обміну молоді у США.

25 студентів (ФПТ — 13 студентів, ФІС — 1 студент, ФМТ — 11 студентів) з травня по серпень цього року проходили виробничу практику на підприємстві компанії «Устронянка» — одного із лідерів на ринку безалкогольних напоїв у Польщі. Під час стажування студенти мали змогу працювати на всіх етапах виробництва продукції, практикувались у заповненні технічної документації, ознайомились із системою розповсюдження продукції по інших містах та країнах. Під час стажування на фірмі мали змогу ознайомитись із сучасним обладнанням європейського виробництва, також практикувалися у налаштуванні характеристик того чи іншого процесу (видмуху пластикової тари, дозування інгредієнтів продукту, автоматичного розливу у ємності, пакування для подальшого транспортування). Для прикладу, видмух пластикової тари відбувався за допомогою машини inopet bloomax 12, під час роботи студенти вчилися підбирати точні показники потужності ламп розігріву та тиску видмуху. Закладом був наданий пакет документації щодо робочої машини з усіма її характеристиками.

По закінченню стажування для студентів ТНТУ польські колеги підготували цікаву та пізнавальну екскурсію у місто Вроцлав.

29 студентів (ФМТ — 12 студентів, ФПТ — 15 студентів, ФІС — 2 студентів) взяли участь у програмі мовного стажування та фахових практик у Сопотській Вищій Школі (Польща). Під час проходження практики студенти пройшли інтенсивний курс з вивчення польської мови у Сопотській Вищій Школі та отримали сертифікати рівня А2. Під час навчання здійснили поїздки у міста Гдиню та Гданськ, де відвідали океанаріум, морський порт та історичні музеї.

2 студентів ФМТ проходили практику у Федеративній Республіці Німеччина за програмою Німецького селянського союзу. Під час практики студенти брали активну участь в освітніх семінарах, набули практичних навиків роботи на сучасному обладнанні та ознайомилися з передовим досвідом господарювання на аграрних підприємствах землі Бранденбург у ФРН.

4 студентів (ФМТ — 2 студентів, ФЕМ — 2 студентів) проходили практику в компаніях «Автозеруона» та «Телевізійні комунікації» Литовської Республіки. Базою практики був парк розваг «Tauru-paurkaus». Основним завданням практикантів було стежити за роботою атракціонних механізмів та машин. Студенти також відвідали історичні та пам’ятні місця цієї країни та побували на узбережжі Балтійського моря.