ТНТУ відвідала делегація Університету «Люблінська Політехніка» (Республіки Польща)

18 жовтня 2016 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відвідала делегація Університету «Люблінська Політехніка» (Республіки Польща). До складу делегації увійшли представники шести факультетів: д-р Павло Комада — заступник директора Інституту електроніки та інформаційних технологій, д-р Павло Мазурек — заступник декана факультету електротехніки та інформатики, д-р Марек Грабяс — заступник декана факультету будівництва та архітектури, д-р Анета Чеховська-Косацка — заступник декана факультету інженерії середовища, д-р Ева Лазука – заступник декана факультету основ техніки, д-р Йоланта Слонєц — уповноважена декана в справах іноземних студентів факультету управління, д-р Томаш Гарбач — представник механічного факультету.

В рамках даного візиту відбувся круглий стіл з питань організації спільних освітніх програм з Університетом «Люблінська Політехніка». У вітальному слові проректора з міжнародного співробітництва Тетяни Вітенько було зазначено, що співпраця з польським вишом розпочата у 2012 році, а з 2013 року запроваджено програму подвійного диплому, учасниками якої стали 40 студентів ТНТУ. Впродовж 2 останніх років опубліковано 8 спільних публікацій, готується до друку монографія. Також було окреслено коло інших перспективних напрямків співпраці між науковцями ТНТУ і Люблінської політехніки, зокрема проектна робота, стажування, тощо. З презентаціями факультетів ТНТУ виступили заступники деканів з міжнародної роботи, від ФМТ — доцент Олег Цьонь, від ФІС — доцент Наталія Загородна, від ФПТ — доцент Василь Дунець та від ФЕМ — доцент Наталія Мариненко.

Представниками делегації на факультетах Люблінської Політехніки було зібрано підручники та монографії виданих науковцями польського вишу. Д-р Павло Комада від імені польської делегації урочисто передав у науково-технічну бібліотеку ТНТУ наукову та методичну літературу, журнали та збірники міжнародних конференцій. В свою чергу від ТНТУ до Люблінської Політехніки було передано випуски наукових журналів «Вісник ТНТУ» та «Галицький економічний вісник».

Також у цей день було проведено три окремі зустрічі представників Люблінської Політехніки зі студентами.

На завершення візиту у деканатах факультетів ТНТУ представники відповідальні за міжнародну роботу та польські колеги провели робочі зустрічі, на яких було погоджено спільні графіки навчального процесу та зміни до спільних навчальних планів подвійних дипломів.