Зустріч з директором ІТ компанії

20 жовтня 2016 року відбулась зустріч з директором компанії Crowdin Сергієм Дмитришиним. Сергій є випускником кафедри Комп’ютерних систем та мереж ТНТУ, а також здобув освіту ІТ-управлінця у Львівській школі Бізнесу (Lviv Business School). Його неодноразово запрошують виступати на спеціалізованих тренінгах у Києві, Львові та Тернополі, які присвячені започаткуванню та розвитку власного бізнесу в сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), де він ділиться власним досвідом участі в різних ІТ-проектах.

У ході зустрічі засновник та директор компанії Crowdin розповів про навчання, початок своєї кар’єри в інформаційно-комунікаційних технологіях, отримання першого досвіду роботи, участь у проектах з відкритим вихідним кодом та про початок власного бізнесу. Відмінною особливістю кар’єри Сергія є те, що він розпочинав свою діяльність як розробник, а сьогодні є керівником високотехнологічної ІТ-компанії.

Сергій Дмитришин розповів про історію появи платформи Crowdin, як інструменту для розв’язання практичної задачі локалізації програмного забезпечення, що базується на принципах краудсорсингу. Сьогодні, Crowdin — високотехнологічна компанія у Тернополі, яка розробляє свій власний продукт — платформу для локалізації crowdin.com. Сервіс допомагає компаніям автоматизувати та ефективніше керувати процесом перекладу їхніх програмних продуктів на інші мови. Серед їхніх клієнтів такі відомі компанії, як Microsoft, eBay, Kickstarter та багато інших. У сервісу майже мільйон користувачів з цілого світу.

Зустріч була присвячена питанням початку кар’єри молодої людини в сфері інформаційно-комунікаційних технологій й базувалась на запитаннях, які найбільше цікавили майбутніх фахівців. В ході розмови Сергій Дмитришин відповів на запитання студентів стосовно:

  • освіти у вибраній професії;
  • критеріїв вибору першого місця роботи;
  • заробітної плати фахівця;
  • початку власного бізнесу;
  • пошуку бізнес-ідей;
  • способу продажу своїх послуг та товарів на ринку й чому Інтернет змінив маркетинг;
  • програми стажування в компанії — Crowdin.space.

У ході розповіді Сергій навів чимало прикладів того, як нові ідеї та ІКТ докорінно змінили принципи ведення бізнесу, які до цього часу існували десятиліттями та століттями. Розповідь Сергія була мотивуючою, викликала у присутніх жваве зацікавлення й змусила відповідальніше ставитись до свого майбутнього.