Студенти ФМТ відвідали підприємство «Склоресурс»

В рамках заходів з профорієнтації, які проводяться на кафедрі технології машинобудування, студенти спеціальності «Прикладна механіка» (групи МТ-31 та МТс-32) під керівництвом доц. Паньків М.Р. та доц. Радика Д.Л. 15 вересня 2016 року відвідали завод «Склоресурс» у м. Дубно.

У ході екскурсії, під керівництвом начальника відділу збуту, випускника ТНТУ ім. І.Пулюя Іващука Романа Вікторовича, студенти ознайомилися з історією створення заводу, етапами його розвитку та реорганізації, з технологічними процесами та виробничими потужностями підприємства. Окрім того, студенти мали можливість поспілкуватися з працівниками підприємства та дізнатись про сучасні проблеми та перспективи його розвитку.

Компанія «Склоресурс» заснована в 2006 році. Основним напрямком діяльності є виробництво склопакетів. На підприємстві встановлена високопродуктивна лінія з виробництва склопакетів австрійської компанії Lisec. За допомогою австрійських спеціалістів була освоєна технологія виробництва одно- і двокамерних склопакетів різної товщини з використанням не тільки звичайного флоат-скла, але й енергозберігаючого (з м’яким покриттям), тонованого, рефлекторного, триплексу та гартованого скла. Технічне оснащення цеху дозволяє виготовляти склопакети складних геометричних форм та конструкцій, а також розміщувати декоративну розкладку різної конфігурації. Одним з пріоритетних напрямків діяльності компанії є архітектурне засклення фасадів.

В рамках економічної співпраці Компанія має прямі поставки скла від таких світових лідерів-виробників як Guarian, AGC, Pilkington та інші. Географія поставки склопакетів не обмежується лише західною Україною, а здійснюється і в центральні регіони та Молдову.

В завершення екскурсії студенти відвідали пам’ятку архітектури XV ст. Дубенський замок, заснований князями Острозькими, що є одним із найстаріших замків України. Дубенський замок ніколи не був узятий приступом, оскільки був надійно укріплений 73 гарматами і природньо — річкою Іквою з її багатокілометровими заплавами. Під стінами замку ламалися татарські списи і шведські шаблі. Тут зберігалися незліченні багатства привезених трофеїв: коштовний посуд, книги, картини, ікони, зброя і захисне озброєння, хутра, шкури. Нині Дубенський замок є окрасою краю та одним із семи найвідоміших історичних замків України.