Навчальний освітній тренінг-семінар в ТНТУ

27 жовтня 2016 року Стартап центром ТНТУ та кафедрою комп’ютерних наук організовано та проведено навчальний освітній тренінг-семінар на тему: «Як стати менеджером, який ефективно реалізовує проекти та про якого мріють команда і керівник компанії».

Гостем та лектором тренінг-семінару виступив Лохнін Олексій Дмитрович (РМР, 1С:Спеціаліст, експерт із впровадження адміністративних інструментів управління).

Олексій Дмитрович із м. Дніпра, вищу освіту здобув у Національному гірничому інституті України за спеціальністю «Менеджмент організацій». Розпочав свою кар’єру у компанії ABBYY Україна, що спеціалізується на наданні інформаційних послуг та продажі програмного забезпечення. У 2006 році переїхав жити та працювати до м. Києва, де інтенсивно проходив навчання та підвищував кваліфікацію у сфері інформаційних технологій. Працював над проектами у Донецькій, Луганській, Чернігівській областях.

Олексій має досвід роботи в різних компаніях, брав участь у реалізації багатьох проектів із впровадження інформаційних систем, у тому числі у сфері сільського господарства, на промислових підприємствах, у торгівлі, тощо. Працював у таких великих аграрних компаніях, як NCH та «Астарта», де успішно займався побудовою корпоративних облікових систем. У 2015-2016 р.р. працював начальником управління ІТ Агрохолдингу «МРІЯ». Саме під його керівництвом для агрохолдингу побудовано одну з найкращих інформаційних ERP-систем.

Олексія неодноразово запрошували виступати на спеціалізовані конференції та тренінги у Києві, Дніпрі, Львові, які присвячені підвищенню ефективності бізнесу компаній за допомогою впровадження адміністративних інструментів управління.

Особливістю тренінгу було те, що цільовою аудиторією стали студенти спеціалісти та магістри двох факультетів: комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії спеціальність «Системний аналіз» (групи САм-51), «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (групи СН-51, СНм-51, СНм-52) та факультету економіки та менеджменту, спеціальність «Менеджмент та адміністрування» (групи БМм-51, БМм-61). Саме тому, на початку зустрічі, Олексій пояснив чому менеджерам потрібно розуміти специфіку діяльності ІТ сфери та фахівцям ІТ необхідно розвиватися в галузі менеджменту.

У ході тренінгу було розглянуто низку питань, а саме:

  • Роль, функції, компетенції менеджера;
  • Бізнес-аналіз. Цілі. Вимоги;
  • Бізнес-процеси;
  • Планування. Делегування. Контроль;
  • Управління командою;
  • Управління проектами;
  • Управління ризиками;
  • Розуміння бізнесу.

Тренінг викликав у присутніх жвавий інтерес. Лектор навів чимало життєвих прикладів, що дало можливість яскраво розкрити зміст поданого матеріалу. Було наведено діапазон заробітку менеджера з IT. Також слухачі почули як зберегти оптимальний баланс інтересів між майбутньою посадою, командою, власником та замовником, що потрібно для того, щоб розвиватися у професійній діяльності та ін.

Приємно вразило те, що Олексій відзначив хороший рівень підготовки спеціалістів ІТ сфери в м. Тернополі та порекомендував розвиватися в сфері інформаційного менеджменту та бізнес-аналітики, адже саме таких фахівців сьогодні потребує ринок.

Олексій Лохнін пообіцяв, що підтримуватиме зв'язки з нашим Університетом, як центром IT та менеджмент-освіти в Тернополі.