В університеті презентували програму стажування та підвищення кваліфікації APOLLO

26 жовтня 2016 року відбувся візит делегації Асоціації із співробітництва в області екології, сільського господарства та розвитку села в Східній Європі АПОЛЛО (Німеччина). Серед гостей: Йона Редслоб — керівник програми практики для України, Хайко Шлотт — член правління Асоціації АПОЛЛО, Аліна Крушинські — куратор студентів та підприємців програми практики та Пауль Бжезинські — фермер, учасник програми практики.

На презентації Йона Редслоб розповів про особливості літньої практики 2017 року. Щороку Міністерство сільського господарства землі Брандербург фінансує участь близько ста студентів з України та Білорусі у практиках за програмою АПОЛЛО. Від України, крім університетів Тернополя, у цьому навчальному році беруть участь також університети Києва та Одеси.

До першого етапу відбору на зарубіжну практику потрапили тринадцять студентів третього курсу факультету інженерії машин, споруд та технологій ТНТУ ім.І.Пулюя. Учасники відбіркової комісії програми АПОЛЛО були приємно вражені високим рівнем мотивації та практичної підготовки студентів. Щороку у лютому – березні учасники відбору впродовж одного місяця проходять курс вивчення іноземної мови у нашому університеті у викладача носія мови, що направляється програмою АПОЛЛО з Німеччини. І вже на другому етапі відбору у квітні комісія з АПОЛЛО оцінюватиме рівень підготовки студентів з німецької мови спеціального вжитку з аграрної тематики.

За результатами практики 2016 року Асоціація АПОЛЛО нагородила студентку факультету інженерії машин, споруд та технологій Христину Будну грантом для участі у чотирьохтижневому курсі з основ аграрного виробництва у сільськогосподарській школі Фрекенхорст LVHS (Німеччина). Ще один студент ФМТ Віталій Падальчук також був відзначений АПОЛЛО та отримав у подарунок книги з технології сільського господарства.