Політехніки написали Всеукраїнський диктант
національної єдності

Щоб мова тобі повністю відкрилася, маєш бути залюбленим в неї.

(Олесь Гончар)

9 листопада, у День української писемності та мови, у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя вкотре перевіряли свої знання з орфографії та пунктуації всі охочі.

Більше півтори сотні технарів написали Всеукраїнський диктант національної єдності, який звучав у прямому ефірі Українського радіо та на телеканалі UА:Перший.

Серед учасників диктанту в читальній залі науково-технічної бібліотеки університету — студенти, аспіранти, викладачі та співробітники ТНТУ.

Організатор сьогоднішнього «уроку» кандидат філософських наук, старший викладач кафедри української та іноземних мов Равлів Ігор Петрович розповідає, що такі акції водночас об’єднують і випробовують, дають змогу перевірити себе, спонукають вивчати рідну мову, любити й послуговуватися нею, тому тих, хто долучається до написання диктанту національної єдності з кожним роком стає все більше.

Цьогорічний диктант — 16-ий і писали його на тему історії України, а саме про Київську Русь та добу козацтва. Назва тексту — «Україна на зламі тисячоліть».