День відкритих дверей в університеті

20 листопада 2016 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся щорічний профорієнтаційний захід — День відкритих дверей, на який завітали абітурієнти з різних куточків міста та області.

У читальній залі науково-технічної бібліотеки, де проходив захід, майбутні студенти та батьки переглянули відеоролик про університет та зустрілися з керівництвом і професорсько-викладацьким колективом навчального закладу.

Ректор університету, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Петро Ясній ознайомив присутніх з навчально-матеріальною базою вишу, особливостями організації освітнього процесу та перевагами вищої технічної освіти, яку можна здобути у Технічному університеті м. Тернополя.

Про те, як буде відбуватися зовнішнє незалежне оцінювання у 2017 році та вступ до ТНТУ розповіли заступник директора з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Шайнюк Юрій Чеславович та відповідальний секретар приймальної комісії університету Кобельник Володимир Романович.

Випускники шкіл мали змогу ознайомитися з міжнародними студентськими програми, практиками і стажуваннями студентів за кордоном, програмами подвійних дипломів, програмами академічної мобільності студентів, про які розповіла проректор з міжнародного співробітництва, доктор технічних наук, професор Вітенько Тетяна Миколаївна.

А ще на абітурієнтів чекала безпосередня зустріч та спілкування із студентами-учасниками програм академічної мобільності, стипендіатами міжнародних програм та успішними випускниками вишу, зокрема студенткою групи ХОм-61, спеціальність «Обладнання переробних та харчових виробництв», учасницею програми академічної мобільності «Еразмус плюс» з «Люблінською політехнікою», стипендіаткою програми Польський Еразмус, учасницею міжнародних практик за програмами Аполло (Німеччина) та Агрімпульс (Швейцарія) Паробок Галиною; студентом групи СПм-61, спеціальність «Інженерія програмного забезпечення», учасником програми академічної мобільності з Вищою школою індустріальних фізики та хімії Парижу, стипендіатом уряду Франції Мудриком Іваном; випускницею факультету економіки та менеджменту, спеціальність «Облік і аудит», провідним бухгалтером Агрохолдингу «Мрія» Пакош Наталією.

Вступати на навчання до Тернопільської політехніки запросив абітурієнтів також начальник відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та сприяння працевлаштуванню Ігор Равлів.

Гості побували у навчальних та наукових лабораторіях, комп'ютерних класах, відвідали кімнату-музей Івана Пулюя та музей університету.