Вітаємо нових іноземних студентів у лавах студентства Тернопільської політехніки!

До Міжнародного дня студента на факультеті по роботі з іноземними студентами було проведено урочисту посвяту у першокурсники.

Цьогоріч лави студентства поповнили понад 60 іноземних студентів із 13 країн, які навчатимуться за напрямами підготовки: «Прикладна механіка», «Будівництво та цивільна інженерія», «Менеджмент», «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», «Комп’ютерна інженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Дійство розпочалося із вітального слова декана факультету по роботі з іноземними студентами Богдана Ковалюка.

Першокурсників познайомили із кураторами груп та головами студентських об’єднань тих країн, кількість студентів яких у нашому університеті є найбільшою, зокрема, Нігерії, Гани, Намібії, Єгипту, Замбії, Зімбабве та Демократичної Республіки Конго.

Студенти старших курсів поділилися власним досвідом навчання в Україні та порадами щодо того, як бути успішним студентом. Крім того, старшокурсники представили напрями підготовки, на яких навчаються. Голова студради ФРІ, президент Нігерійської асоціації студентів ТНТУ, студент групи ІЕЕ-42 Ідем Даніел Річард привітав першокурсників, які долучилися до університетської родини і представив напрям підготовки «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Студентка групи ІМБ-42 Марія Шафодіно представила напрям підготовки «Будівництво та цивільна інженерія» і виступила із мотиваційною промовою, зверненою до першокурсників: “Civil Engineering” is a major doing which you get knowledge in the area of constructed environment, including planning, designing and overseeing construction; maintenance of building structures and facilities, such as Roads, Bridges, Airport, Dams etc. With “Civil Engineering” one should expect more of Mathematics and Engineering Drawings. Ofcourse it is not an easy speciality to do, but one has to be committed and know his or her purpose to come to Ukraine. Dear fellow students let us use our time more wisely and become more serious with our academics. Don't be those students who have lots of subjects behind. It will affect your study. Missing classes is something that affect our academic. Let us put Ternopil Ivan Puluj National Technical University on the map worldwide by having the best professional Engineers”.

Студент групи ІСН-42 Алі Шійяр представив напрям підготовки «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», студент групи ІМІ-42 Ахмед Хассан – «Прикладна механіка», студент групи ІСІ-32 Чарльз Емесобум Чуквуебука – «Комп’ютерна інженерія», студентка групи ІБМ-32 Алета Няша розповіла про особливості навчання за напрямом підготовки «Менеджмент».

Серед старшокурсників було проведено бліц-опитування щодо того, як добре вони знають свій рідний університет, кожен з них поділився найяскравішими спогадами про навчання у ТНТУ. Зокрема, голова об’єднання намібійських студентів студент групи ІЕЕ-42 Джастус Хайкалі Ілонгені розповів, що найяскравішим спогадом для нього стала поїздка у дитячий будинок напередодні дня Св. Миколая минулого року; Ідему Даніелу Річарду запам’яталось засідання Інтерклубу, проведеного з нагоди святкування 5-річчя факультету у травні цього року; Ахмед Хассан найяскравішим спогадом за період свого навчання назвав пари з фізики у доцента кафедри фізики Юрія Скоренького.

До свята долучилися також і українські студенти. Від імені українського студентства з вітальним словом виступив студент групи ПФ-21 Максим Величко.

Яскравим моментом посвяти стало, звичайно ж, вручення залікових книжок.

На завершення дійства серед об’єднаних команд з першокурсників, старшокурсників, українських студентів, працівників деканату було проведено змагання “Marshmallow challenge”, у ході якого команди будували вежу із специфічних будівельних матеріалів. Змагання було спрямоване на командну роботу, яка може бути успішною лише за умови, що усі учасники команди прислухаються до думок інших, підуть на компроміси та зуміють спілкуватися із представниками різних культур та носіями різних мов.

Ми раді вітати нових іноземних студентів у лавах студентства Тернопільської політехніки!

Фотоальбом події на сторінці Facebook