Науковці ТНТУ ім.І.Пулюя долучились до пошуку ефективного інструментарію створення сприятливого бізнес-клімату Тернопільщини

8 грудня 2016 року у м. Тернополі відбувся Регіональний форум підприємств малого та середнього бізнесу «Діалог заради сприяння торгівлі та розвитку бізнесу» в контексті підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС. До проведення дискусійного круглого столу на тему «Діалог влади та бізнесу — ефективний інструмент створення сприятливого бізнес-клімату Тернопільщини» були запрошені представники малого та середнього бізнесу Тернопілля, суб’єкти господарювання, владні структури та контролюючі служби (податкова, фіскальна, митна), наукові інституції та інші.

Взяли участь у заході і представники Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя: д.е.н., проф., завідувач кафедри економіки та фінансів Панухник Олена Віталіївна та директор науково-навчального центру перспективних технологій ТНТУ ім. І.Пулюя Химич Григорій Петрович (директор Наукового парку «ІІКТ»).

Спікерами круглого столу виступили:

  • заступник голови обласної державної адміністрації — Ігор Вонс;
  • заступник голови обласної ради — Любомир Крупа;
  • член Ради директорів Спілки українських підприємців — Марія Барабаш;
  • виконавчий директор інституту економічних досліджень та політичних консультацій, керівник проекту «Діалог зі сприяння торгівлі» — Оксана Кузяків;
  • радник прем’єр-міністра України з міжнародної інвестиційної політики — Даніель Білак;

Модерував зустріч Ігор Бураковський – голова правління інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Під час круглого столу директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської облдержадміністрації Галина Воляник представила презентацію каталогу бізнес-пропозицій Тернопільщини.

У своїх виступах директор науково-навчального центру перспективних технологій ТНТУ ім..І.Пулюя Григорій Химич відмітив роль науки та перспективних технологій (цифрові, нанотехнології, ІР, ІТ, ІСТ, smart, біотехнології, альтернативні джерела енергії) у процесі сприяння розвитку бізнесу Тернопільщини.

У ході дискусії та обговорення д.е.н., проф., завідувач кафедри економіки та фінансів Олена Панухник висвітлила питання наукових методів, методологій та інструментів економічного і фінансового сприяння у контексті розвитку бізнесу, зовнішньоекономічної діяльності та залучення інвестицій у регіон Тернопілля. Важливим моментом стало обговорення питання підготовки фахівців за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», яке здійснюється на кафедрі економіки та фінансів ТНТУ ім. І. Пулюя.