У ТНТУ молодь вшанувала Івана Пулюя

2 лютого 2017 року з нагоди 172-ї річниці від Дня народження Івана Пулюя в університеті відбулась відкрита зустріч зі школярами м. Тернополя.

У день народження знаменитого фізика і електротехніка, громадсько-політичного діяча, вченого і патріота України учні Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка під керівництвом вчителя фізики Киричук Наталії Володимирівни завітали на екскурсію до Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, щоб в такий спосіб вшанувати пам'ять відомого вченого.

Начальник відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю Децик Оксана Ярославівна та викладач кафедри фізики, кан. іст. наук, доц. Рокіцький Олександр Михайлович ознайомили присутніх із життєвим і творчим шляхом науковця, із діяльністю Івана Пулюя як політолога, перекладача, борця за українську національну ідею.

У фойє навчального корпусу №1, поруч з погруддям Івана Пулюя, банером «Пам’яті Небесної сотні», меморіальним стендом Степану Стефураку (студенту університету, який загинув у зоні АТО), молодь запалила свічки і пом’янула хвилиною мовчання тих, хто віддав життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Гімназисти відвідали кімнату-музей Івана Пулюя, а також ознайомились із розгорнутою в університеті унікальною виставкою «Трагічні скрижалі української науки».