День кар’єри – 2017

«Обирай своє майбутнє! Працюй із найкращими!» — під таким девізом у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя 23 березня відбувся День кар’єри – 2017. Захід був проведений з ініціативи відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та сприяння працевлаштуванню, за підтримки деканатів, студентської ради, студентської профспілки.

Участь у заході взяли 55 підприємств, установ та організацій, а також громадські організації, які займаються питаннями молодіжного працевлаштування. Роботодавці не лише з Тернопільської області, а й з інших областей представляли такі підприємства: ПАТ «МАЯК», м.Вінниця; ТОВ «СЕА Електротехніка», м.Київ; ДП «Красилівський агрегатний завод», Хмельницька обл., м.Красилів; ТзОВ «Склоресурс», Рівненська обл., Дубенський р-н, м.Дубно; Волочиський машинобудівний завод АТ «Мотор Січ», Хмельницька обл., м.Волочиськ; ТзОВ «Електроконтакт Україна», Львівська обл., м. Золочів; ДП «Шепетівський ремонтний завод», Хмельницька обл., м.Шепетівка; ТзОВ «Завод «Флекстронікс», Компанія «Flex», Закарпатська обл., м.Мукачево; ПП «АудитСофт», м.Хмельницький; ПАТ «Миронівський хлібопродукт», м.Київ; ДП «Мелексіс-Україна», м.Київ. Загалом учасниками Дня кар’єри – 2017 понад 1тис. чоловік.

День кар’єри як форма спілкування між студентами і роботодавцями має важливе значення у процесі підготовки і становлення молодого фахівця. Адже дає можливість ознайомитися із ситуацією на ринку праці, дізнатися безпосередньо від роботодавців про вакансії та вимоги до них, умови роботи, отримати навички самопрезентації та поліпшити комунікаційні якості, зрештою встановити контакти з декількома працедавцями у невимушеній відкритій атмосфері, — зазначив організатор заходу, начальник відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та сприяння працевлаштуванню Ігор Равлів.

Відкрив День кар’єри – 2017 і виступив з привітальним словом перший проректор, голова оргкомітету з підготовки і проведення Дня кар’єри – 2017 Митник Микола Мирославович. До учасників Дня кар’єри – 2017 звернулись: директор «СЕА Електротехніка» Ленда Іван Володимирович, місто Київ; фінансовий аналітик компанії «АудитСофт» Мельник Ірина Володимирівна, м.Хмельницький; головний інженер Волочиського машинобудівного заводу АТ «Мотор Січ», кандидат технічних наук Яковлєв Володимир Григорович, Хмельницька обл., м.Волочиськ.

У спортивній залі НСОЦ «Політехнік» відбувся ярмарок вакансій, пряме спілкування роботодавців із студентами та випускниками. Роботодавці проявили велику увагу та гостинність до студентів. Крім рекламної продукції, пропонували цукерки, каву, сувеніри, проводили вікторини, ігри. Упродовж Дня кар’єри – 2017 працювали фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, які надавали послуги: інформаційно-роз’яснювальні, проходження профдіагностичного тестування, рекомендації щодо написання резюме, підготовки до співбесіди з роботодавцем. День кар’єри – 2017 відбувався одночасно ще на двох майданчиках, де представники компаній виступали перед студентами і випускниками, проводили тренінги, майстер-класи.

Для учасників Дня кар’єри – 2017 були підготовлені і роздані Каталоги учасників і Довідник «Вакансії від роботодавців для студентів і випускників».

День кар’єри – 2017 — це результат тісної співпраці роботодавців та університету, прояв глибокої турботи про професійно-кар’єрне зростання молоді, її щасливе майбутнє, що відповідає концепції нещодавно створених з ініціативи ректора, професора Яснія П.В. Ради роботодавців університету та Експертних рад випускових кафедр.