Іноземні студенти читали вірші Кобзаря різними мовами

Студенти факультету по роботі з іноземними студентами взяли участь у міжкультурній літературно-музичній композиції «Ну що б, здавалося, слова…», яка відбулася 21 березня 2017 року в науковій бібліотеці Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Під час заходу студенти-іноземці з технічного та медичного вишів прочитали для присутніх поезії Тараса Григоровича Шевченка українською та рідною мовами. Зокрема, «Заповіт» тамільською та «Мені однаково» українською читав представник Індії Арівалаган Вігнеш (група ІМІ-42), «Думи мої, думи мої…» англійською читала Абоах Ангел Хенріетта з Ліберії (група ІСІ-12). Прочитані поетичні рядки звучали проникливо і щиро та викликали неабияке захоплення в українських студентів.

У своїх представленнях іноземні студенти говорили, що не приховують свою любов і прихильність до України. І яскраво засвідчив про це приклад студента ТНТУ Арівалагана Вігнеша, хлопець прийшов на захід одягнений у вишиванці.

Мистецька зустріч дала можливість іноземним студентам не лише краще пізнати українську культуру, а й поспілкуватися з колегами з інших університетів та знайти нових друзів.