Тематична зустріч в ОДА «Регіональне управління: сучасні підходи і проблеми у контексті децентралізації влади»

Студенти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя не лише теоретично освоюють питання економіки та менеджменту, але й активно долучаються до обговорення існуючих проблем краю та пошуку перспективних шляхів його соціально-економічного розвитку та управління.

Так, 4 травня 2017 року представники факультету економіки та менеджменту відвідали тематичну зустріч «Регіональне управління: сучасні підходи і проблеми у контексті децентралізації влади», яка проходила у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Учасниками даного заходу були: Крисак Іван Богданович – перший заступник голови ОДА; Онищук Наталія Олегівна – начальник управління Департаменту економічного розвитку і торгівлі; Харченко Володимир Михайлович – начальник управління містобудування та архітектури; Чорний Ігор Володимирович – начальник відділу сім’ї та молоді. А також студенти ТНТУ, зокрема, студенти 2 та 3 курсів спеціальності 073 «Менеджмент» під керівництвом д.е.н., проф., професора кафедри економіки та фінансів Рудакевич Марії Іванівни та к.е.н. доц., доцента кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва Малюти Людмили Ярославівни.

В ході зустрічі було розглянуто ряд актуальних питань, пов’язаних із стратегією та програмою соціально-економічного розвитку Тернопільщини, етапами проведення та проблемами децентралізації влади, сприянням розвитку місцевого самоврядування, станом та перспективами молодіжної політики в області, а також із розвитком електронного врядування та кадровою політикою ОДА.

Участь в обговоренні піднятих проблем дозволяє студентам ознайомитися з економічними реаліями та забезпечує їм умови для визначення їх подальших наукових досліджень та розробки власних шляхів та пропозицій щодо покращення соціально-економічного розвитку краю. Адже лише завдяки поєднанню теоретичного навчання та вивчення практичних реалій сучасності формується справді висококваліфікований спеціаліст галузі.