Проблематику буття людини у світі обговорювали студенти на Всеукраїнській конференції

17 травня 2017 року студенти університету взяли участь у ІІ Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Людина у світі духовної культури», яка відбулася у Національному університеті водного господарства та природокористування у місті Рівне.

Конференція охопила наукові роботи 117 учасників, серед яких, крім цікавого доробку тернополян, були публікації з Варшави (Польща), Гомеля (Білорусь), Острога, Рівного, Києва, Маріуполя, Чернігова, Житомира.

Зважаючи на актуальність теми, присвяченої проблематиці буття людини у світі, було обговорено велику кількість питань, які охоплювали різні сфери людського життя: починаючи від екології, етики, соціології, закінчуючи релігією.

Студенти Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя представили свої доповіді в рамках пленарного та секційного засідання. Зазначимо, що деякі з них уже вдруге беруть участь у згаданій конференції.

Впевнено і аргументовано нашу участь на пленарному засіданні конференції розпочав студент ХМ-11 Дідух Ярослав з доповіддю «Гібридна війна як нова форма глобального протистояння», науковий керівник к.і.н. Щигельська Г.О.

На секційному засіданні свої дослідження, підкріплені яскравими презентаціями, представили: студентки групи БП-11 Козак Марія «Жіноча ідентичність в історії людства», Литвиненко Надія «Романтична поезія Юрка Іздрика», студентка групи БА-11 Процко Наталія «Гендер та насилля», студентка групи СН-11 Данильців Ольга «Модифікації людського тіла в ХХІ ст.», студентка групи ХМ-11 Гвоздецька Ольга «Символізм палеолітичного мистецтва України», студентки групи ПФ-11 Мірошник Соломія та Габура Зоряна «Людина у вирі технологічного прогресу: позитиви й негативи», які додатково презентували власноруч відзняте відео до власної доповіді. Чоловіча частина учасників була представлена науковими роботами студентів групи КТ-31 Дідуника Олега «Скетч-комедія як форма сучасної культури» та Цапика Романа «Футурологія в науковій фантастиці ХХІст.», студента групи КА-31 Колонюка Сергія «Мафія як соціальний інститут».

Виступи учасників викликали жваве обговорення актуальних проблем сучасного життя людини. Доповідачам ставили питання, які, можливо, в майбутньому спонукають молодих науковців до продовження їхніх філософських досліджень.

Опісля конференції доповідачі мали можливість оглянути місто та відвідати «Музей Бурштину». Участь у конференції дозволила не лише спробувати себе в якості теоретика-дослідника, але й долучитись до відкриття нових тем в безмежному полі філософського запитання.