Студенти кафедри економіки та фінансів вивчають дисципліну «Організація виробництва» на підприємстві

Метою освіти не є заповнення голови фактами,
а навчання людини, як користуватися розумом.
Генрі Форд

А і направду, чи можливо освоїти прикладний курс з організації виробництва лише в аудиторіях? Як сформувати уяву майбутніх випускників спеціальностей «Економіка підприємства» та «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» про організацію виробничого процесу у просторі і часі, складське господарство, допоміжне господарство, транспортне і суміжне господарство? Де і як відчути звуки технологічного процесу, дух виробництва та підприємництва, зрозуміти, для чого розраховувати швидкість електрокари, захоплюватися логічністю і простотою організації конвеєрів, зрозуміти важливість створення тотальної системи управління якістю?

Багато запитань, а відповідь єдина – потрібно знайомити наших студентів із реальним виробництвом. У травні, на етапі завершення основної лекційної програми навчальної дисципліни «Організація виробництва», третьокурсники кафедри економіки та фінансів вивчали основні прикладні засади циклу виробництва на базі ТОВ «МИКУЛИНЕЦЬКИЙ БРОВАР». Мета такого заходу полягає не лише у ознайомчій екскурсії на цікаве сучасне європейське виробництво, а і у формуванні спеціальних фахових компетентностей майбутнього випускника.

За програмою організована екскурсія дала можливість студентам вивчити етапи виробництва від закупівлі сировини до розливу продукції у тару та відвантаження її для транспортування за межі підприємства. Крім основного виробництва, також була можливість побачити як організоване складське господарство пивоварного заводу, допоміжне господарство та суміжні цехи, а саме ректифікаційний цех, ставки, де вирощують коропа і форель, пакувальний цех. Всі ці знання, а також маса позитивних емоцій, отримані при спілкуванні із професійним колективом ТОВ «МИКУЛИНЕЦЬКИЙ БРОВАР», згенерують основні вектори студентів спеціальностей «Економіка підприємства» та «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» до успішного засвоєння курсу «Організація виробництва» а, відповідно, і здачі іспиту з подальшим опрацюванням програми виробничої літньої практики третьокурсників.

Хрупович Світлана Євгенівна,
к.е.н., доцент кафедри економіки та фінансів