Підписання Угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин між Тернопільським національним технічним університетом та Тернопільською районною державною адміністрацією

6 липня 2017 року відбулось підписання Угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин між Тернопільським національному технічному університеті імені Івана Пулюя та Тернопільською районною державною адміністрацією.

Тернопільську РДА представляли Голова РДА Похилий О.І., керівник апарату РДА Гоцманова О.С. Від університету — ректор Ясній П.В., проректори Митник М.М., Дячук С.Ф., Рогатинський Р.М., Вітенько Т.М., декани факультетів, директор наукового парку «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» Химич Г.П., координатор Стартап центру ТНТУ Дудкін П.Д.

В ході підписання угоди Ректор ТНТУ проф. Ясній П.В. розповів про можливості університету у підготовці фахівців різних спеціальностей та теоретико-прикладні здобутки наших науковців, інновації, які можуть бути використані в практиці господарювання регіону. Голова Тернопільської РДА Похилий О.І. відмітив важливість формалізації взаємовідносин між технічним університетом та органом державної влади Тернопільського району. На сьогодні попит на управлінські кадри з відповідною фаховою підготовкою є надзвичайно високим як у місцевих громад, так і органів державного управління та органів місцевого самоврядування. Саме технічний університет має усі можливості забезпечити підготовку та взяти участь у реалізації IT, технічних, економічних та соціальних проектів у Тернопільському районі на взаємовигідній основі.

Реалізація угоди дозволить активізувати впровадження інновацій, цікавих ідей, Smart city технологій, створити умови ефективного працевлаштування випускників університету та зменшити відтік молоді за межі України. Проходження практик студентами ТНТУ на кращих підприємствах Тернопільського району, в місцевих громадах, в Тернопільській РДА, участь в розробці та подачі проектів з енергоефективності та енергоаудиту – це лише частина заходів, які заплановано реалізувати в найближчому майбутньому.